Sinds eind juni wordt gedemonstreerd op het viaduct Kerkepad aan de Woudselaan, boven de A4. Aan de manifestatie namen per dag ongeveer 15 personen deel, maar dit aantal neemt aanzienlijk toe. Tijdens de demonstratie wordt gebruik gemaakt van onder meer vlaggen en spandoeken. 

De burgemeester van Midden-Delfland moet de openbare orde, de verkeersveiligheid en de gezondheid in acht nemen. Vanuit de inachtneming van de verkeersveiligheid en het voorkomen of bestrijden van wanordelijkheden heeft de burgemeester besloten dat de manifestatie op bovengenoemde locatie geen doorgang meer kan vinden. De manifestatie wordt dan ook op deze locatie verboden.

Alternatieve locatie

Het betogingsrecht is een grondrecht (artikel 9) en een groot goed. De burgemeester wil dat grondrecht beschermen. Daarom is er onder voorschriften een alternatieve locatie aangewezen. De demonstratie op de Carpoolplaats aan de Klaas Engelbrechtsweg in Schipluiden is toegestaan op maandagen tot en met zaterdagen van 18.30 uur tot 20.30 uur. Dit komt overeen met de huidige tijden van de demonstraties.

Het volledige besluit leest u hieronder.