Gemeente Midden-Delfland is op zoek naar een

Beleidsmedewerker Landelijk Gebied

(36 uur per week)

Het open en groen houden van het landelijk gebied is de kerntaak van de gemeente. Hier lever jij een belangrijke bijdrage aan. Je draagt bij aan het behoud en de versterking van het authentieke landschap door onder meer te werken aan de status van Bijzonder Provinciaal Landschap. Je werkt programma- en projectmatig aan (nieuwe) iconen voor Midden-Delfland, zoals de koe en de grutto in de wei. De Gebiedsvisie Midden-Delfland®2025, het daarbij behorende uitvoeringsprogramma en het Landschapontwikkelingsperspectief®2025 vormen de basis en richtlijn voor jouw werk als beleidsmedewerker landelijk gebied.

 Wat je onder meer gaat doen

  • Je ondersteunt en adviseert collega’s en bestuurders over het beleid en de geformuleerde toekomstbeelden en ontwikkelplannen, die de landschappelijke kwaliteit en duurzame economische vitaliteit van het gebied raken.
  • Je vervult een groene ambassadeursfunctie voor het Bijzonder Provinciaal Landschap.
  • Binnen een netwerk van professionals, gebiedsorganisaties, bewoners en ondernemers neem je een centrale en bepalende positie in. Dit vraagt om een proactieve en klantgerichte houding, waarbij het aankomt op het onderhouden van een netwerk en echt succesvol samenwerken.
  • Jouw werkomgeving is bijzonder dynamisch en je moet snel schakelen tussen de verschillende dossiers waarvoor je verantwoordelijk bent. Dit maakt het werk afwisselend en interessant.

Het team

Je werkt binnen de afdeling Landschap, Wonen en Economie. De afdeling bestaat uit de teams Bouw- en woningtoezicht, Ruimtelijke Ordening en Milieu, Locatieontwikkeling en Landschap. Jij maakt deel uit van het team Landschap. In het team is een grote betrokkenheid en loyaliteit naar het werk en elkaar.

We vragen dit van jou

Wij vinden het belangrijk dat je een enthousiaste en integere collega bent die betrokken is bij het werk en flexibel en klantgericht is. Verder stellen we het op prijs als je analytisch ingesteld bent, conceptueel denkt en strategisch inzicht hebt, zodat je een weloverwogen advies kunt geven. Tegelijkertijd ben je iemand die met z’n ‘voeten in de klei’ staat en daardoor een goede gesprekspartner voor de partijen in het veld is. We juichen het toe dat jij verder denkt dan de grenzen van je vakgebied. Aandacht en kwaliteit zijn daarbij jouw sleutelwoorden.

  • Je hebt minimaal een opleiding op hbo-niveau en een brede werkervaring in een bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt ruime kennis en ervaring op ruimtelijke en groene ontwikkelingen in het landelijk gebied;
  • Je bent een netwerker en verbinder, een daadkrachtige persoonlijkheid met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Welk vergezicht bieden we jou?

Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden we je: 

  • een tijdelijk contract tot 1 januari 2025;
  • afhankelijk van kennis en werkervaring een salaris van maximaal € 4.831,- bruto per maand (functieschaal 10A bij 36 uur per week);
  • een individueel keuzebudget van ruim 17% van je salaris. Jíj bepaalt wanneer je dat uitbetaald wilt hebben.

Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij geven je de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Dit zijn wij

Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet. We hebben oog voor onze inwoners, het landschap, de karakteristieke dorpen en elkaar. Wij werken klantgericht, zijn flexibel en samenwerkend. En dat met 160 collega’s die jou (hoe bijzonder is dat) stuk voor stuk kennen en hetzelfde willen als jij: Het juiste voor Midden-Delfland en haar inwoners.

We zijn geïnteresseerd in jou

Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

 We staan open voor ideeën

Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. Onze insteek is: ‘Ja, tenzij’. We denken graag samen na over onze gemeente. En we houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen.

Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (link: www.middendelfland.nl/kennismaking) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ook ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow.

Gaat jouw groene hart sneller kloppen?

Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen. Wij zijn benieuwd wie jij bent. Laat je sollicitatie achter via onze sollicitatiepagina.

 Informatie

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Dan kun je terecht bij Marthe Stallenberg, afdelingsdirecteur, telefoonnummer (015) 380 42 37, mailadres; mstallenberg@middendelfland.nl.

 Met vragen over de procedure kun je terecht bij Ilze Groenewegen, telefoonnummer (015) 380 41 11.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!