Vanaf 1 januari 2021 mag er niet meer gerookt worden in het gemeentehuis of op de gemeentewerf. Natuurlijk werd er op de werkplekken al lang niet meer gerookt. Maar nu is ook de openbare rookruimte gesloten. En wordt er niet meer gerookt binnen de hekken van de gemeentewerf. De gemeente sluit hiermee aan bij landelijke afspraken.

Landelijke afspraken

Het kabinet heeft aangekondigd de rookruimten in publieke gebouwen in 2021 af te schaffen. Voor andere bedrijven worden rookruimten afgeschaft in 2022. In de horeca mag er natuurlijk al lang niet meer binnen gerookt worden.

Waar doen we dit voor?

We willen graag dat zo min mogelijk mensen in Nederland roken, omdat het ongezond is. Daarom wordt het op steeds meer plaatsen verboden om te roken. Zo hopen we dat rokers gaan stoppen. Hoewel we goed beseffen dat dit voor sommige mensen makkelijker gezegd is dan gedaan. We willen er naar toe dat kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving. Zo groeien we naar een rookvrije generatie.

Hulp nodig bij het stoppen?

Wil je graag stoppen met roken, maar lukt het je niet in je eentje? Via jouw zorgverzekering kan je verschillende soorten hulp krijgen. Ook online zijn er veel verschillende websites en apps die je tips geven.