Bent u 60 jaar of ouder en kunt u niet met eigen vervoer naar de vaccinatielocatie? Vraag dan de gemeente om hulp.

Thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een vaccinatieafspraak. Deze vaccinatie tegen corona kunnen zij krijgen op centrale plaatsen in de regio. Het is de bedoeling dat iedereen daar op eigen gelegenheid naartoe gaat. Niet alle ouderen zijn in staat om met eigen vervoer naar de vaccinatielocatie te gaan.

De gemeente vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk ouderen gevaccineerd worden. Daarom heeft de gemeente een oplossing gezocht voor het vervoer. Lukt het u echt niet om zelfstandig of met hulp van familie, vrienden of buren op de vaccinatielocatie te komen? Neemt u dan contact op met de Regiotaxi. U kunt de Regiotaxi reserveren via telefoonnummer 088 - 9666 000. Meer informatie over reizen met de Regiotaxi vindt u op https://regiotaxihaaglanden.nl.

Afspraak

Thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar ontvangen binnenkort een brief van het RIVM met informatie over het vaccineren en een uitnodiging om contact op te nemen met de GGD voor een vaccinatieafspraak.

Bent u echt niet in staat om zelf het vervoer naar de vaccinatielocatie te regelen? Dan kunt gebruik maken van de Regiotaxi. Neemt u hiervoor wel zo snel mogelijk na het inplannen van de vaccinatieafspraak contact op met de Regiotaxi. Zo is er voldoende tijd om het vervoer voor u te regelen.

Bent u minder goed ter been of kunt u niet meer zo goed zien? Neemt u dan een begeleider mee naar de vaccinatieafspraak.

Mondkapjesplicht (type II of IIR)

Sinds maandag 8 februari is het verplicht om tijdens de rit in de Regiotaxi een medisch mondkapje te dragen (type II of IIR). Deze mondkapjes zijn bijvoorbeeld via internet te bestellen. Het is niet meer toegestaan om een zelfgemaakt of stoffen mondkapje te gebruiken in de taxi. Als de chauffeur twijfelt of u wel het juiste mondkapje draagt, dan mag hij besluiten u niet te vervoeren. Mocht het om medische redenen niet mogelijk zijn een mondkapje te dragen, dan kunt u dit bij de boeking aangeven. De telefonistes van Regiotaxi Haaglanden bekijken samen met u en de vervoerder de mogelijkheden om voor u alsnog vervoer te regelen. Mocht u onverhoopt geen medisch mondkapje hebben of deze vergeten zijn, de regiotaxi heeft een beperkt aantal mondkapjes in de auto of bus.

Samengevat

  1. Kijkt u eerst of u zelf vervoer kunt organiseren naar de vaccinatielocatie, eventueel met hulp van familie, vrienden of buren.
  2. Lukt dat niet, dan kunnen 60-plussers gratis gebruik maken van de Regiotaxi.
  3. Een reservering bij de Regiotaxi maakt u via telefoonnummer 088 - 9666 000. Zie voor verdere informatie over Regiotaxi: https://regiotaxihaaglanden.nl.
  4. Denkt u aan de mondkapjesplicht. Sinds 8 februari is een medisch mondkapje verplicht (type II of IIR) in de Regiotaxi. Zelfgemaakte of stoffen mondkapjes zijn niet toegestaan.
  5. Mocht u niet beschikken over dit type mondkapje dan krijgt u er een in de Regiotaxi. Let wel, de Regiotaxi heeft deze maar beperkt beschikbaar.

Komt u er zelf niet uit om vervoer te regelen? Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 015- 380 41 11. Dan zoeken we samen met de Regiotaxi naar een oplossing.