Op Koningsdag ontving de heer Jan Tinus Lamein uit Maasland een gemeentelijke onderscheiding. Hij kreeg de Erespeld uit handen van burgemeester Bram van Hemmen vanwege zijn jarenlange werk als vrijwilliger. De uitreiking vond plaats na de aubade.

Oranjevereniging Maasland
Jan Tinus Lamein is sinds 1992 bestuurslid, waaronder penningmeester bij Oranjevereniging Maasland. Dit jaar stopt hij na ruim 30 jaar met zijn vrijwilligerswerk voor de Oranjevereniging.

Voetbalvereniging MVV’27
De heer Lamein is inmiddels ruim 15 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging MVV’27. In al die jaren heeft hij bij de club bijna elke denkbare rol gehad, onder andere die van teamleider, trainer, assistent scheidsrechter en barman.

Allerlei organisaties
Daarnaast is de heer Lamein vrijwilliger voor allerlei andere organisaties waaronder het MovemberFest (waarbij een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat), Sport en Spel, HomeTown en het Sinterklaas-feest.

Gemeentelijke Erespeld
De zilveren Erespeld van de gemeente Midden-Delfland wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Voor de Erespeld komen inwoners in aanmerking die zich op een bijzondere of opvallende manier inspannen voor de Midden-Delflandse gemeenschap. De Erespeld is een blijk van waardering en erkenning van de lokale gemeenschap voor alle inspanningen die zijn verricht en een aanmoediging om daarmee door te gaan. Voor meer informatie, kijk op www.middendelfland.nl/go.