Zaterdagavond 25 juni ontving burgemeester Arnoud Rodenburg een Koninklijke onderscheiding. Rodenburg, die per 1 juli 2022 stopt als burgemeester van Midden-Delfland, is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Arnoud Rodenburg ontving de onderscheiding uit handen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Dat gebeurde in de Oude Kerk, tijdens het afscheid van inwoners en relaties.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Commissaris van de Koning Jaap Smit: ‘Boven de partijen en tussen de mensen. Zo heb ik Arnoud Rodenburg leren kennen: betrokken, actief en vriendelijk en ook onverstoorbaar, volhardend en stevig als dat nodig was. Een allround bestuurder, die keihard heeft gewerkt om het beste uit de gemeente en haar inwoners te halen. Met als speerpunt: kwaliteit van leven. Is dat gelukt? Mij dunkt: in Midden-Delfland kun je het vitale platteland ervaren.’

Arnoud Rodenburg

Arnoud Rodenburg (CDA) werd op 1 juli 2004 geïnstalleerd als burgemeester van de toen nieuw opgerichte gemeente Midden-Delfland met als kernopdracht het behoud van het karakteristieke open landschap tussen de steden voor de toekomst. Tijdens zijn burgemeesterschap zette hij zich in voor de verdere bewustwording van de unieke waarden van het gebied. In 2008 trad Midden-Delfland als eerste gemeente in Nederland toe tot Cittaslow, een internationale beweging van 281 gemeenten in 32 landen die staan voor een zeer hoge kwaliteit van leven. Het hielp Midden-Delfland bij de verdere opbouw van haar unieke identiteit. Dat gold eveneens voor de aanwijzing van Midden-Delfland als eerste Bijzonder Provinciaal Landschap van Nederland. Als vice-voorzitter van Cittaslow Internationaal leverde Rodenburg een bijdrage aan het behoud van culturele en landschappelijke waarden wereldwijd.

Voorafgaand aan zijn burgemeesterschap was Arnoud Rodenburg dertien jaar actief binnen de voormalige deelgemeente Overschie, als raadslid, portefeuillehouder en voorzitter.