Locoburgemeester Fred Voskamp van gemeente Midden-Delfland mocht op zaterdagavond 24 juni een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan inwoner Leendert van den Hooff. Hij ontving deze naar aanleiding van zijn bijzondere verdiensten op het terrein van sport. Van den Hooff kreeg de versierselen opgespeld tijdens de feestavond van de Delftse korfbalvereniging Excelsior ter ere van het 100-jarig bestaan in 2020.

CKV Excelsior

Leendert van den Hooff werd in 1981 penningmeester van de korfbalvereniging. Na enkele jaren verruilde hij deze bestuursfunctie voor die van voorzitter. Inmiddels is Van den Hooff bijna 45 jaar betrokken bij CKV Excelsior. Naast de rol van bestuurder, ook als trainer, lid van de bouwcommissie en lid van het klusteam.

Stichting Sportpark Biesland

Daarnaast is Van den Hooff sinds 25 jaar penningmeester van Stichting Sportpark Biesland. In die hoedanigheid vertegenwoordigt hij ook de belangen van de andere sportverenigingen die gebruik maken van het sportpark. Zo stond hij aan de wieg van de privatisering van Sportpark Biesland, de aanleg van kunstgrasvelden en de renovatie vanwege de komst van een tweede rugbyveld.  

Lid in Orde van Oranje Nassau

Leendert van den Hooff is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.