Meldt u aan als mantelzorger en ontvang van de gemeente een blijk van waardering voor al uw inzet.

Grote waarde

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Zij zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Zij zorgen vanuit vanzelfsprekendheid. Tegelijk is het verlenen van mantelzorg geen keuze.

Mantelzorg biedt voldoening, maar kan ook leiden tot overbelasting. De waarde van mantelzorg is groot. De hulp die mantelzorgers bieden draagt bij aan de kwaliteit van leven van de persoon die hulp nodig heeft. En het beperkt de maatschappelijke kosten voor zorg en ondersteuning.

Erkenning en waardering

De gemeente Midden-Delfland vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkenning krijgen voor de belangrijke rol die zij vervullen. Wij willen hen bedanken voor alle inspanningen zij leveren.

Gemeente Midden-Delfland kiest voor een individuele waardering. Omdat iedereen verschillende wensen en behoeftes heeft, ontvangen de mantelzorgers een VVV-cadeaubon. Zo kunt u zelf kiezen waaraan u de bon besteedt. De mantelzorgwaardering ontvangt u rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november. Hierover krijgen mantelzorgers nog bericht.

Voor wie?

U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U verleent zorg aan een inwoner van Midden-Delfland.
  • Het gaat om langdurige en intensieve zorg (minstens 8 uur per week, langer dan 3 maanden).
  • U staat op 1 november 2021 ingeschreven bij Mantelzorg Midden-Delfland.

Hoe kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen?

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt aanmelden als mantelzorger:

  • U kunt zich aanmelden bij de adviseur van Mantelzorg Midden-Delfland. Haar naam is Susanne Janssen en zij is bereikbaar via e-mailadres s.janssen@swmd.nl.
  • U kunt zich aanmelden via de website www.mantelzorgmiddendelfland.nl/informatie/aanmelden
  • Of kom langs bij één van de kantoren van Stichting Welzijn Midden-Delfland (Hofsingel 18 in Maasland of Prins Willem-Alexander Hof 2 in Den Hoorn).

Om in aanmerking te komen voor de waardering van dit jaar, moet u vóór 31 oktober 2021 aangemeld  zijn.

 

Ondersteuning mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen zich voor advies, informatie, ondersteuning en alle andere vragen richten tot Susanne Janssen, adviseur Mantelzorg, via telefoonnummers 06-10 37 90 80 of via haar e-mailadres s.janssen@swmd.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.mantelzorgmiddendelfland.nl.

Wie zich inschrijft, ontvangt vrijblijvend een aantal keer per jaar een nieuwsbrief met nieuws en informatie voor en over mantelzorg.

Mantelzorg Midden-Delfland is onderdeel van Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD).