Groen Midden-Delfland? Best heel bijzonder!

Al dat grasland en water in Midden-Delfland, koeien en weidevogels, rust en ruimte in het hart van onze drukke metropool is uniek. En tegelijkertijd van essentieel belang voor de leefbaarheid van ruim 2 miljoen inwoners van de steden om ons heen. En dat gaat niet vanzelf. In een dichtbevolkte metropool beheren onze boeren het landschap. Elke dag zetten zij stappen om dat nog duurzamer te doen. Het eenmalige magazine Duurzaam Boer Blijven gaat over het succes van duurzame landbouw. Voor de toekomst van Midden-Delfland, het unieke karakter van onze regio, voor jou.

Dus zo doen ze dat!

De laatste jaren ligt de landbouw onder een vergrootglas. Soms terecht, vaak ook niet. Want in Midden-Delfland zijn de melkveehouders - pioniers in kringlooplandbouw en koplopers duurzaamheid in Nederland - juist níet het probleem. Ze zijn onderdeel van de oplossing om Midden-Delfland open en groen te houden. Dat verhaal willen onze boeren graag vertellen. Aan jou, je gezin en vrienden. Aan alle inwoners van Midden-Delfland en die van de steden om ons heen. Aan vakgenoten in heel Nederland en liefhebbers van het boerenleven. Met hun verhaal houden ze ons een spiegel voor. Laten ze zien hoe het óók kan. Want de boeren van Midden-Delfland krijgen het voor elkaar: een toekomstbestendige melkveehouderij met hart voor het milieu én een waardevol landschap. Laten we het bijzondere verhaal van Midden-Delfland samen doorvertellen!

Vanuit trots maakten wij samen met de boeren dit magazine. Bekijk ‘m via https://issuu.com/gemeentemiddendelfland/docs/duurzaam_boer_blijven. Wil je graag je eigen papieren exemplaar? Haal ‘m dan op bij een van de locaties. Lukt dat niet? Stuur een mailtje naar communicatie@middendelfland.nl.  

  • Gemeentehuis Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden
  • De Dorpshoeve, Keenenburgweg 10 in Schipluiden
  • Hoornbloem, Koningin Julianaplein 13 in Den Hoorn
  • Bibliotheek, Fluitekruid 62 in Den Hoorn
  • Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland, Uiverlaan 18, Maassluis