Het 70ste certificaat voor het supporterschap Cittaslow werd vandaag uitgereikt aan Joris Peters van sterrenrestaurant ‘Aan de Zweth’. Hij kreeg deze erkenning voor zijn bedrijf uit handen van wethouder Frank Ten Have.

Restaurant Aan de Zweth ligt zich aan de rand van de gemeente Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Delft in. Centraal gelegen en met uitzicht op het polderlandschap is het een perfecte rustplaats om bij te komen en culinair te genieten.

Sinds 2015 kent het karakteristieke pand aan de Schie, nieuwe uitbaters. Chefkok Joris en gastvrouw Anjeta Peters zijn een nieuwe weg ingeslagen, die eigentijds is met een knipoog naar de Gouden Eeuw. Niet alleen het Delfts blauw aardewerk is een verwijzing naar het lokale, maar ook diverse ingrediënten komen van lokale bodem. Zo worden de vlierbesbloemen in de naastgelegen kruidentuin door dames uit het buurtschap geplukt en verwerkt tot marinade of dienen als ingrediënt voor het dessert.

Al na een jaar werd het harde werken beloond en ontvingen ze hun eerste Michelinster. In mei dit jaar continueerde het restaurant dit predicaat. Michelin kondigde daarnaast aan dat hun ‘signature dish’, (gebakken kalfszwezerik met een crème van gepofte bio knolselderij en jus van gefermenteerde bbq groentes) in de top vijf staat van meest memorabele gerechten van Nederland staat.

Wie extra gastvrij onthaald wilt worden, kan chef’s table reserveren. Vanaf deze plek kunnen gasten letterlijk een kijkje in de keuken van een sterrenkok nemen. Dit alles in een familiaire huiskamersfeer, een belangrijke basis van het succes. Dat is wat gastvrijheid betekent voor Joris en zijn vrouw Anjeta: de tijd nemen om met elkaar te genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft.

“De goede service, gastvrijheid, een goed gevarieerd aanbod en uitstraling, die details maken het verschil”, aldus Frank Ten Have. Bijzonder is dat er gebruik gemaakt wordt van streekproducten, zoals het rundvlees van de Biesland Hoeve. “De duurzame manier waarmee producten tot stand komen, maken ‘Aan de Zweth’ een meer dan mooie toevoeging aan het supporterschap Cittaslow”.

Supporter Cittaslow Midden-Delfland

De gemeente nodigt ook andere ondernemers en gebiedsorganisaties uit om supporter van Cittaslow Midden-Delfland te worden. Natuurlijk moeten zij de kwaliteiten van Cittaslow ondersteunen en versterken. Supporters krijgen de mogelijkheid om op verschillende manieren hun supporterschap actief uit te dragen. Ondernemers en gebiedsorganisaties met interesse in het supporterschap kunnen voor meer informatie en een aanvraagformulier terecht op www.cittaslow-nederland.nl/supporter.

Wethouder Frank ten Have en Joris Peters van sterrenrestaurant ‘Aan de Zweth’