Home > Nieuwsberichten > Behandelen eiken tegen overlast eikenprocessierups

Behandelen eiken tegen overlast eikenprocessierups (30-04-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2019.

In de maand mei behandelen wij de eiken waar de eikenprocessierups voor overlast kan zorgen. De eiken waar het om gaat staan in het sportpark bij de Baanderheer, aan het begin van de Kluisweer, de speelplaats bij de Kluiskade/Meester Postlaan, de Doelstraat, het Pynasplein en de Oude Veiling.

Sinds 2010 komt de eikenprocessierups voor in Midden-Delfland en omgeving. De microscopisch kleine brandhaartjes van de rups geven irritatie aan huid en luchtwegen. De gemeente beperkt de overlast van deze rupsen zo veel mogelijk. Hiervoor laten wij een aantal eiken bespuiten met een biologisch middel. Dit middel bestaat uit kleine aaltjes, nematoden. Deze aaltjes komen van nature in ons land voor. Ze tasten de rupsen aan waardoor deze dood gaan.

Omdat de aaltjes in het bestrijdingsmiddel niet tegen zonlicht kunnen, vindt de bestrijding plaats als het donker is. Dit gebeurt twee keer in de maand mei. De bestrijdingsmethode past binnen het gemeentelijk beleid van natuurvriendelijk groenbeheer en is alleen schadelijk voor de rupsen en veilig voor mensen en (huis-)dieren.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens