Home > Nieuwsberichten > Eigen energiecoöperatie voor Midden-Delfland een feit

Eigen energiecoöperatie voor Midden-Delfland een feit (10-10-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Vandaag, op Dag van de Duurzaamheid, gaat energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland officieel van start met het uitvoeren van haar missie: samen met inwoners schone energie voor Midden-Delfland opwekken via gezamenlijk ingekochte zonnepanelen. Inwoners dragen zo dak voor dak bij aan een duurzaam Midden-Delfland.

Passie en daadkracht

Midden-Delfland wil zo snel mogelijk CO2-neutraal zijn. Energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland helpt daarbij. Wethouder Sonja Smit is dan ook enthousiast over het initiatief en stelde namens de gemeente geld beschikbaar voor de oprichting: ‘Energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland is een geweldig voorbeeld van passie en daadkracht van onze inwoners voor ons groene en duurzame Midden-Delfland. Ik vind het fantastisch dat vanaf nu elke inwoner zijn of haar eigen schone stroom kan opwekken. Ook de mensen die geen eigen of geschikt dak hebben. Als gemeente werken wij hieraan natuurlijk graag mee!”

Hoe werkt het?

Iedereen die woont of een bedrijf heeft in Midden-Delfland kan lid worden van EnergieC Midden-Delfland. Leden kopen zonne-aandelen en investeren op die manier in de zonnepanelen die verbonden zijn aan EnergieC Midden-Delfland. De zonnepanelen worden op daken gelegd die eigenaren beschikbaar stellen aan de energiecoöperatie. Nog dit jaar wil de EnergieC Midden-Delfland in zowel Den Hoorn, Schipluiden als Maasland een dak beschikbaar hebben voor gezamenlijke energieopwekking.

Gunstige belastingregeling

De energiecoöperatie maakt gebruik van de ‘regeling verlaagd tarief’. Met deze landelijke regeling krijgt elk lid van een coöperatie een belastingkorting op zijn of haar energienota voor (het eigen aandeel in de) opgewekte duurzame elektriciteit. Zo kunnen inwoners van een wijk of dorp op een financieel rendabele manier aan de slag met lokale duurzame energie.

Inwoners met vragen of die een bijdrage willen leveren aan het initiatief kunnen een e-mail sturen naar info@energiecmiddendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens