Home > Nieuwsberichten > Evenement Groen & Gezond Midden-Delfland op 29 sept

Evenement Groen & Gezond Midden-Delfland op 29 sept (19-09-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 30-09-2018.

De Midden-Delfland Vereniging, het Erasmus MC en de gemeente Midden-Delfland organiseren op zaterdag 29 september een evenement rondom Wereld Hartdag en Cittaslow Sunday. We leggen aan jong en oud uit hoe belangrijk een groene omgeving is voor je gezondheid. Het programma bestaat uit sportieve en gezonde, educatieve activiteiten.

Programma

Tijd Activiteit
10.30u

Officiële opening door wethouder Sonja Smit

10.30u – 16.00u

Streekmarkt

Bezoek diverse kraampjes met streekproducten en informatie over een gezond leven.

10.30u – 16.00u

Mogelijkheid voor deelname aan gezondheidstestjes

Korte testjes geven u een beeld van uw gezondheid.

11.00u - 12.00u

Clinic Mindful Running

Een combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen / Wandelen met als resultaatminder stress en meer energie.

11.00u - 12.15u

Bootcamp

Een workout waarbij je jouw hele lichaam op een leuke en veelzijdige manier traint. Het is een combinatie van kracht en conditie training. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen. De workout start met een korte introductie.

11.00u - 12.00u

Workshop Kinderyoga

Bewegen, zingen, yogahoudingen, ademspel en fantasie zijn de ingrediënten om de kinderen uit te dagen en om zich, vanuit hun prille bewustzijn, vrij te kunnen voelen.

13.00u – 14.30u

Rondleiding De Levende Buitenplaats (voor kinderen)

Uitleg over de dieren en de kringloop, over alle mooie groentes die er groeien en waar deze goed voor zijn èn zelfs over de geneeskracht van alle (on)kruiden om ons heen.
13.00u – 14.30u

Clinic Mindful Running

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen / Wandelen met als resultaatminder stress en meer energie.

13.00u – 14.30u

Wandeling met Midden-Delfland Vereniging

Ervaar hoe mooi Midden-Delfland is.

15.00u – 16.00u

Workshop Kinderdans ( 2x 25 min)

Hou je van springen en dansen......

Kun je niet stil zitten als je muziek hoort....

15.00u – 16.00u

Lezing door Ellen Rouwet (vaatchirug in Erasmus MC) over haar onderzoek of Mindfulness invloed heeft op hart- en vaatziekten

16.00u

Afsluiting

Clinic Mindful Running

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en hardlopen en wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE. Op 29 september kun je kennismaken met mindfulrunning tijdens een clinic van mindful instructeur Albert Plukker. Trek makkelijk zittende (sport-) kleding en sportschoenen aan en doe mee.

Wandeling met Midden-Delfland Vereniging

Ommetje

Om Midden-Delfland echt te beleven ga je natuurlijk wandelen. Liefhebbers kunnen met Thea Mokveld-Willemse op stap voor een 'Ommetje' vanuit de Levende Buitenplaats (verzamelen om 13.30 uur bij de kraam van de vereniging). Ommetjes zijn korte wandelingen van max. 5 km, en zijn bedacht door de MDV-werkgroep Paden. Ze zijn razend populair, omdat ze geschikt zijn voor zomaar tussendoor, of voor na het avondeten; ze gaan deels over (fiets)paden en onverhard graspad zoals de Voddijk. Nog meer wandel-, fiets- skate- en vaarroutes vind je bij de MDV-kraam.

Bootcamp

Bootcamp 11.00-12.15 (materialen aanwezig) max. 25 personen

Een workout van +/60 min waarbij je jouw hele lichaam op een leuke en veelzijdige manier traint. Tijdens deze training maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht als weerstand maar daarnaast ook extra materiaal om je lichaam net wat meer uit te dagen. De bootcamptraining is een combinatie van kracht en conditie training (70% kracht - 30% conditie). Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen, om uiteindelijk jezelf belastbaarder te maken. ​De workout start met een korte introductie over belastbaarheid, blessures en fitheid​.

Kinderyoga

Hoe voelt het om een boom te zijn? Hoe doe je een hond na? Hoor je de zee? Kunnen we het laten regenen? Waar denk jij aan bij de natuur? Bij kinderyoga met Marleen staat plezier voorop. De speciale yogales voor kinderen op deze Cittaslow Saturday staat in het teken van de natuur.
Bewegen, zingen, yogahoudingen, ademspel en fantasie zijn de ingrediënten om de kinderen uit te dagen en om zich, vanuit hun prille bewustzijn, vrij te kunnen voelen. De ene oefening doen we op de mat, de andere juist weer samen. Vanuit inspanning gaan we naar ontspanning en van beweging naar rust. Aan het einde van de les mogen de kinderen liggen op de mat onder een dekentje om te ontspannen.

De speciale kinderyogales begint om 15.00 uur. (Liever geen ouders aanwezig ivm afleiding)

Rondleiding De Levende Buitenplaats

Avontuurlijke rondleiding  13.00-14.30 uur max. 15 kinderen (+eventuele begeleiders). Bij grote belangstelling 2e rondleiding van 14.30-16.00 uur

Locatie: Levende Buitenplaats​ en omgeving

Hallo mijn naam is Thor Hoedemaekers en ik werk nu zo’n 10 jaar bij Op Hodenpijl als landgoedbeheerder. In deze 10 jaar heb ik heel veel geleerd over de dieren en het groen om ons heen. Dus laat me jullie meenemen over onze buitenplaats en kijk mee door mijn ogen wat de dieren en de planten ons allemaal leren. Ik vertel je alles over de prachtige kringloop die wij volgen, over alle mooie groentes die wij verbouwen en waar deze goed voor zijn èn zelfs over de geneeskracht van alle (on)kruiden om ons heen!​

Kinderdans

Kinderdans 15.00-16.00 uur max. 20 deelnemers per workshop 

(twee workshops van 25 min: doelgroep 6+ en 8+)

Hou je van springen en dansen......

Kun je niet stil zitten als je muziek hoort....

Kom dan meedoen met WDance! Jiksa is enthousiast om jullie leuke dansmoves aan te leren. Dance like nobody is watching!​

Vervoer

Komt u vooral lopend of op de fiets. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats van VV Schipluiden aan de Tiendweg. Vanaf daar loopt u in ongeveer 10 minuten naar de locatie. De Mus rijdt heen en weer tussen de Levende Buitenplaats en het parkeerterrein voor mensen die slecht ter been zijn.

Er is voor iedereen iets te doen en te leren. Kom op 29 september tussen 10.30u en 16.00u naar de Levende Buitenplaats, Tramkade 24b in Schipluiden.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens