Home > Nieuwsberichten > Geen extra huisartsenpost op sportcomplex SV Den Hoorn

Geen extra huisartsenpost op sportcomplex SV Den Hoorn (30-03-2020)

RSS

De eerder aangekondigde HAP komt toch niet in Den Hoorn, hij wordt verplaatst naar Delft.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft gaat definitief een specialistische huisartsenpost (HAP) inrichten. Eerder meldden wij dat deze HAP in het gebouw van SV Den Hoorn zou komen. De plannen zijn gewijzigd. Deze HAP komt nu in de buurt van het ziekenhuis zelf. U kunt alleen op afspraak naar de speciale HAP. Neem altijd eerst telefonisch contact op met je eigen huisarts. 

Waar dient deze HAP voor?

Mensen met gezondheidsklachten die wijzen op besmetting met het coronavirus worden vanaf woensdag 25 maart onderzocht op de specialistische huisartsenpost. Door regionaal deze mensen op een speciaal daarvoor ingerichte HAP te onderzoeken, blijven zij apart van andere patiënten op de reguliere huisartsenposten. Er wordt een toename in het aantal besmette mensen verwacht. Met de extra HAP speelt het ziekenhuis hierop in.

Bijkomend voordeel van deze specialistische huisartsenpost is dat de huisartsen en assistenten efficiënt met de beschikbare beschermende middelen kunnen werken. Ze kunnen hierdoor op de locatie een grote hoeveelheid patiënten in een kortere tijd onderzoeken. Ook hoeft de eigen huisarts geen patiënten met verdenking op corona te bezoeken. Wel belt de patiënt eerst met de eigen huisarts. De huisarts maakt dan een afspraak voor hen op de huisartsenpost.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op onze speciale webpagina over Corona.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens