Home > Nieuwsberichten > Idee voor verkoop polderproduct in de stad? Groenfonds Midden-Delfland!

Idee voor verkoop polderproduct in de stad? Groenfonds Midden-Delfland! (23-09-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Groenfonds Midden-Delfland geeft subsidie aan initiatiefnemers met een goed idee voor de verkoop van agrarische producten in de stad. Gebiedscoöperatie Delflandshof en Het Leerproces zijn de eerste twee gelukkigen. Op de markt in Delft ontvingen zij uit handen van de bestuurders van Groenfonds Midden-Delfland, Stephan Brandligt (wethouder Delft) en Sonja Smit (wethouder Midden-Delfland en voorzitter), hun subsidiebijdrage.

Delflandshof gaat aan de slag om de verkoop van boerenzuivel uit Midden-Delfland te promoten in de stad. Wethouder Stephan Brandligt: ‘We zouden allemaal meer eten en drinken moeten kopen van agrariërs uit de regio. Naast producten als zuivel en vlees koop je daarmee indirect rust en ruimte dichtbij huis. Zo dragen we als consument ons steentje bij om het mooie polderlandschap van Midden-Delfland in stand te houden.’ Ook Het Leerproces krijgt subsidie. Dit bedrijf verwerkt koeienhuiden tot leren tassen en andere accessoires. Wethouder Sonja Smit is heel enthousiast over het initiatief: ‘Het Leerproces geeft een restproduct van melkveehouders een nieuw leven. Hoe duurzaam is dat! Het is bovendien geweldig dat we zo nog meer producten uit Midden-Delfland in de stad kunnen verkopen. Dat is goed voor de boeren én voor het groene gebied tussen de steden. We hopen dat de creatieve aanpak van Delflandshof en Het Leerproces nóg meer mensen inspireert om slimme verkoopideeën te bedenken.’

Te koop: polderproduct plus poldernatuur

Boeren in Midden-Delfland maken producten als melk, kaas en vlees (en binnenkort dus ook leren tassen), maar daarbij houdt de bedrijfsvoering niet op. Ze zorgen er ook voor dat het open en groene landschap rondom de steden in stand wordt gehouden. En dat weidevogels een veilig onderkomen vinden op hun weilanden. Deze (intensieve) taken worden niet doorberekend in de prijs van hun commerciële producten. Om het landschap met zijn weidevogels, rust en ruimte ook in de toekomst in stand te houden, moeten boeren nieuwe verdienmodellen zien te vinden. Bijvoorbeeld door Midden-Delflandse producten te verkopen via supermarkten, speciaalzaken, horeca en streekmarkten in de omliggende steden. Met de extra inkomsten worden boeren beloond voor hun bijdrage aan de instandhouding van het mooie polderlandschap van Midden-Delfland. Én kunnen ze deze werkzaamheden blijven doen. 

Ook een slim verkoopidee?

Inwoners en organisaties met een goed verkoopidee, die dit idee ook zelf willen uitvoeren, komen in aanmerking voor een eenmalige subsidiebijdrage van stichting Groenfonds Midden-Delfland. Op www.groenfondsmiddendelfland.nl staan nog meer inspirerende voorbeelden en de subsidieregeling. Een aanvraag indienen kan tot 1 november 2019.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens