Home > Nieuwsberichten > Innovatie en vernieuwing van lunchroom Het Raadhuis beloond met nieuw certificaat supporterschap Cittaslow!

Innovatie en vernieuwing van lunchroom Het Raadhuis beloond met nieuw certificaat supporterschap Cittaslow! (04-07-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-08-2019.

Vandaag ontvingen Mark en Mariska van Het Raadhuis opnieuw het certificaat van wethouder Sonja Smit.

Dubbele supporter!

In 2013 ontvingen zij het certificaat supporterschap Cittaslow voor hun activiteiten in het Tuinhuis op het gebied van gastvrijheid, bewustwording ten aanzien van milieu, toepassing van streekproducten en de bijdrage op het gebied van cultuurhistorie.

Nu, zes jaar later, zijn ze vernieuwd en zetten zij zich naast de eerder genoemde Cittaslow thema’s ook in op het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen zij op hun nieuwe locatie, in het hart van Schipluiden aan de Dorpsstraat, in het oude raadhuis. Vandaar de nieuwe naam Het Raadhuis.

Liefde en passie

De liefde en passie die zowel Mark als Mariska hebben voor hun onderneming is groot. Dat merk je aan de wijze waarop ze met hun medewerkers en klanten omgaan, en zie je ook terug in de inrichting van het monumentale pand. Het eerbetoon aan de burgemeesterskamer is een leuke verwijzing naar de functie die het pand ooit had. Maar de liefde proef je pas echt in de heerlijke streekproducten die met aandacht worden bereid. 

“Mark en Mariska toverden dit monumentale pand om tot een gezellige lunchroom die nu al niet meer uit het dorp is weg te denken. Ze staan bekend om hun gastvriendelijkheid en het gebruik van eerlijke, lokale producten in zelf bedachte recepten. Het Raadhuis vertegenwoordigt alles waar Cittaslow om draait: samenzijn, kwaliteit en verbinding met de omgeving. We zijn blij met zulke ondernemers in onze gemeente!”, aldus wethouder Sonja Smit.

Supporter Cittaslow Midden-Delfland

De gemeente nodigt ook andere ondernemers en gebiedsorganisaties uit om supporter van Cittaslow Midden-Delfland te worden. Natuurlijk moeten zij de kwaliteiten van Cittaslow ondersteunen en versterken. Supporters krijgen de mogelijkheid om op verschillende manieren hun supporterschap actief uit te dragen. Ondernemers en gebiedsorganisaties met interesse in het supporterschap kunnen voor meer informatie en een aanvraagformulier terecht op www.cittaslow-nederland.nl/supporter.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens