Home > Nieuwsberichten > Kringloopboeren Midden-Delfland topscoorders op duurzaamheid

Kringloopboeren Midden-Delfland topscoorders op duurzaamheid (11-04-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Melkveehouders in Midden-Delfland werken inmiddels al 11 jaar samen met de gemeente aan kringlooplandbouw. Ze zijn dan ook opgetogen dat Minister Schouten van landbouw kringlooplandbouw tot speerpunt van haar beleid heeft gemaakt. Jaarlijks weet deze hechte groep agrariĆ«rs hun duurzaamheidprestaties te verbeteren en verliezen van onder andere fosfaat en stikstof naar bodem, water en klimaat te verminderen. Maar ook ontstaan er nieuwe verdienmodellen op basis van hun duurzame prestaties.

Unieke mix

De melkveehouders van Midden-Delfland beheren het waardevolle stukje agrarisch cultuurlandschap tussen Den Haag, Delft en Rotterdam. Het programma Duurzaam Boer Blijven in Midden-Delfland sluit naadloos aan bij de oproep van Minister Carola Schouten om met concrete voorbeelden te komen voor de omslag van de sector. Er is een hechte groep agrarisch ondernemers die, via het programma Duurzaam Boer Blijven, al vele jaren werkt aan kringlooplandbouw. Daar is een jonge boeren netwerk bijgekomen en sinds 2 jaar is er meer ruimte voor verdieping via het innovatienetwerk Midden IN Delfland (MIND). Deze mix van activiteiten is uniek in Nederland.

Vernieuwde kringloopcertificaten

Op 10 april reikte wethouder Sonja Smit de geheel vernieuwde kringloopcertificaten uit. Met deze certificaten zijn de ondernemers klaar voor het nieuwe keurmerk voor duurzame zuivel Planet Proof. Via dat keurmerk kunnen nieuwe verdienmodellen ontstaan voor bedrijven in Midden-Delfland die bovenwettelijke duurzaamheidsprestaties leveren.

Topscoorders

De nieuwe certificaten gaan uit van een basis en een topscore op een aantal duurzaamheidsindicatoren volgens de systematiek van het Planet Proof keurmerk. De bedrijven uit Midden-Delfland scoren al op 63% van de indicatoren top. Een fantastische prestatie waar de boeren en gemeente Midden-Delfland samen trots op zijn.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens