Home > Nieuwsberichten > Mantelzorgers bedankt! Vraag mantelzorgwaardering aan

Mantelzorgers bedankt! Vraag mantelzorgwaardering aan (19-09-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 01-11-2018.

Meld u aan als mantelzorger en ontvang van de gemeente een blijk van waardering voor al uw inzet.

Grote waarde

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Zij zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Zij zorgen vanuit vanzelfsprekendheid. Tegelijk is het verlenen van mantelzorg geen keuze. Mantelzorg biedt voldoening, maar kan ook leiden tot overbelasting. De waarde van mantelzorg is groot. De hulp die mantelzorgers bieden draagt bij aan de kwaliteit van leven van de persoon die hulp nodig heeft. En het beperkt de maatschappelijke kosten voor zorg en ondersteuning.

Erkenning en waardering

De gemeente Midden-Delfland vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkenning krijgen voor de belangrijke rol die zij vervullen. Wij willen hen bedanken voor alle inspanningen die zij leveren.In Midden-Delfland is gekozen voor een individuele waardering. Omdat iedereen verschillende wensen en behoeftes heeft, ontvangen de mantelzorgers een VVV-bon. Zo kunnen zij zelf kiezen waaraan zij de bon besteden. Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op die dag ontvangen mantelzorgers hun mantelzorgwaardering.

Voor wie?

De mantelzorgwaardering is beschikbaar onder de volgende voorwaarden:

  • Mantelzorgers verlenen zorg aan een inwoner van Midden-Delfland.
  • Het gaat om langdurige en intensieve zorg (minstens 8 uur per week, langer dan 3 maanden).
  • De mantelzorger staat ingeschreven bij Mantelzorg Midden-Delfland.

Hoe kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen?

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt aanmelden als mantelzorger:

  • U meldt zich aan bij de adviseur van Mantelzorg Midden-Delfland. Haar naam is Susanne Janssen en zij is bereikbaar via e-mailadres s.janssen@swmd.nl.
  • U meldt zich aan via de website www.mantelzorgmiddendelfland.nl/informatie/aanmelden.
  • Of u gaat langs bij één van de kantoren van Stichting Welzijn Midden-Delfland (Hofsingel 18 in Maasland of Prins Willem-Alexander Hof 2 in Den Hoorn).Om in aanmerking te komen voor de waardering van dit jaar, moet u vóór 31 oktober 2018 aangemeld zijn.

Ondersteuning mantelzorgers

Susanne Janssen, adviseur Mantelzorg, staat de mantelzorgers bij met advies, informatie en ondersteuning. Zij is bereikbaar via telefoonnummers 06-10 37 90 80 of via e-mailadres s.janssen@swmd.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.mantelzorgmiddendelfland.nl.

Wie zich inschrijft, ontvangt vrijblijvend een aantal keer per jaar een nieuwsbrief met informatie voor en over mantelzorg. Mantelzorg Midden-Delfland is onderdeel van Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD).

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens