Home > Nieuwsberichten > Mantelzorgers bedankt!

Mantelzorgers bedankt! (09-10-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 04-11-2019.

Vraag uw mantelzorgwaardering aan

Meldt u aan als mantelzorger en ontvang van de gemeente een blijk van waardering voor al uw inzet.

Mantelzorgers zijn belangrijk

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Zij zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Zij zorgen vanuit vanzelfsprekendheid. Tegelijk is het verlenen van mantelzorg geen keuze.

Mantelzorg biedt voldoening, maar kan ook leiden tot overbelasting. De waarde van mantelzorg is groot. De hulp die mantelzorgers bieden draagt bij aan de kwaliteit van leven van de persoon die hulp nodig heeft. En het  beperkt  de maatschappelijke kosten voor zorg en ondersteuning.

Erkenning en waardering

De gemeente Midden-Delfland vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkenning krijgen voor de belangrijke rol die zij vervullen. Wij willen hen bedanken voor alle inspanningen die mantelzorgers leveren. In Midden-Delfland is er gekozen voor een individuele waardering. Omdat iedereen verschillende wensen en behoeftes heeft, ontvangen de mantelzorgers een VVV-bon. Zo kunnen zij zelf kiezen waaraan zij de bon besteden. De mantelzorgwaardering wordt uitgereikt op de Dag van de Mantelzorg, dit jaar op zaterdag 2 november.

Voor wie?

De mantelzorgwaardering is beschikbaar onder de volgende voorwaarden:

  • Mantelzorgers verlenen zorg  aan een inwoner van Midden-Delfland.
  • Het gaat om langdurige en intensieve zorg (minstens 8 uur per week, langer dan 3 maanden).
  • De mantelzorger staat op peildatum 1 november 2019 ingeschreven bij Mantelzorg Midden-Delfland.

Hoe kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen?

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt aanmelden als mantelzorger:

  • U kunt zich aanmelden bij de adviseur van Mantelzorg Midden-Delfland. Haar naam is Susanne Janssen en zij is bereikbaar via e-mailadres s.janssen@swmd.nl.
  • U kunt zich aanmelden via de website www.mantelzorgmiddendelfland.nl/informatie/aanmelden
  • Of kom langs bij één van de kantoren van Stichting Welzijn Midden-Delfland (Hofsingel 18 in Maasland of Prins Willem-Alexander Hof 2 in Den Hoorn).

Om in aanmerking te komen voor de waardering van dit jaar, moet u vóór 31 oktober 2019 aangemeld  zijn.

Ondersteuning mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen zich voor advies, informatie, ondersteuning en alle andere vragen richten tot Susanne Janssen van Stichting Welzijn Midden-Delfland. Zij is bereikbaar via telefoonnummers 06-10 37 90 80 of via haar e-mailadres s.janssen@swmd.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.mantelzorgmiddendelfland.nl.

Wie zich inschrijft, ontvangt vrijblijvend een aantal keer per jaar een nieuwsbrief met nieuws en informatie voor en over mantelzorg. Mantelzorg Midden-Delfland is onderdeel van Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD).

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens