Home > Nieuwsberichten > Midden-Delfland steviger op de kaart in de stad

Midden-Delfland steviger op de kaart in de stad (18-06-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

PUUUR Midden-Delfland is vanaf deze week overal in de regio zichtbaar. Doel is Midden-Delfland steviger op de kaart te zetten bij de stedeling. De eerste gezamenlijke marketingcampagne van agrariërs, voedselproducenten, recreatieondernemers, gebiedsorganisaties én gemeente werd afgetrapt met abriposters in Rotterdam, Delft, Schiedam, Vlaardingen en Midden-Delfland, een online advertentiecampagne en de website www.puuurmiddendelfland.nl. In de zomer komt er een vervolgcampagne.

PUUUR Midden-Delfland staat voor het pure landschap en de eerlijke streekproducten dichtbij de grote stad. Een gastvriendelijke en rustgevende omgeving waar je kunt ontspannen en genieten.

PUUUR Midden-Delfland

Beeld van de eerste campagne is de letters PUUUR MIDDEN-DELFLAND op een witte achtergrond met een symbolische indicatie van fietsminuten. Het groene Midden-Delfland ligt om de hoek van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Delft, maar de meeste inwoners van de steden kennen het gebied niet. Wethouder Sonja Smit: ‘Mensen in de steden moeten net zo veel van ons prachtige gebied gaan houden als wij. Deze campagne moet ervoor zorgen dat nog veel meer mensen ontdekken hoe bijzonder Midden-Delfland is. Alleen dan kunnen we het gebied open en groen houden.’ Een groep van enthousiaste ondernemers, organisaties en gemeente sloeg de handen ineen en gingen aan de slag met een gezamenlijke gebiedscampagne.

Samen de schouders eronder

Lid van het ontwikkelteam Wil de Vette van Hoeve Bouwlust is al 20 jaar bezig om Midden-Delfland bekender te krijgen. Ze is trots dat het nu eindelijk is gelukt er gezamenlijk de schouders onder te zetten: ‘Er zijn eerdere pogingen geweest maar er heeft nog nooit zoveel energie ingezeten als nu. We stapten erin en gingen er vol voor. Ontzettend gaaf dat we nu onze eerste campagne hebben neergezet. We hopen dat andere ondernemers en verenigingen er net zo enthousiast van worden als wij en aanhaken. Dit moet iets worden van ons allemaal’.

Gebiedsmarketingorganisatie

De komende maanden wordt er een gebiedsmarketingorganisatie voor Midden-Delfland opgericht. Alle ondernemers en organisaties in Midden-Delfland die het gedachtengoed van PUUUR Midden-Delfland ondersteunen, kunnen lid worden voor 200 euro per jaar. Leden krijgen daarmee de mogelijkheid hun eigen productmarketing te verbinden met het gebiedsmerk. Zo mogen ze het PUUUR Midden-Delfland logo gebruiken op hun communicatiemiddelen en streekproducten en krijgen ze een toolbox met onder meer een vlag, tafelbordjes en ansichtkaarten. Ook komt er een link vanaf www.puuurmiddendelfland.nl naar de eigen website. Van de ledenbijdrage worden onder andere gebiedscampagnes en netwerkbijeenkomsten gefinancierd.

Meedoen?

Veel ondernemers en organisaties zijn de afgelopen maanden door de initiatiefnemers geïnformeerd. De komende tijd worden nog meer ondernemers en organisaties benaderd om mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich ook zelf melden via puuurmiddendelfland@gmail.com.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens