Home > Nieuwsberichten > Nieuwe ruiterroutes in Midden-Delfland feestelijk geopend

Nieuwe ruiterroutes in Midden-Delfland feestelijk geopend (14-09-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Midden-Delfland heeft er 19 kilometer aan ruiterpaden en – sporen bij. Afgelopen vrijdag namen vijf ruiters het nieuwe ruiterpad langs de A4 feestelijk in gebruik. Het Recreatieschap Midden-Delfland legde de ruiterroutes aan in nauwe samenwerking met Stichting Men- & Ruiterpaden Midden-Delfland, gemeenten, KNHS, Staatsbosbeheer en met provincie Zuid-Holland, die de financiering voor haar rekening nam.

Optimaal genieten

Programmadirecteur IODS van provincie Zuid-Holland Hans Kleij: “Met deze nieuwe ruiterroutes geven we de paardensport in Midden-Delfland een nieuwe impuls. De provincie heeft onlangs besloten nog eens 3 miljoen uit te trekken voor het verbeteren van ruiterpaden in Zuid-Holland. Daarmee doen we de vele paardenliefhebbers in Zuid-Holland een enorm plezier: ze kunnen optimaal gaan genieten van het mooie groen in onze provincie.”

Nieuwe stichting

Bij de aanleg van de nieuwe ruiterroutes was de Stichting Men- & Ruiterpaden Midden-Delfland een onmisbare schakel. Voorzitter Marieke Langelaan: “We willen graag dat de recreatieve ruiter meer kan genieten van al het moois dat Midden-Delfland te bieden heeft. Daarom hebben wij de stichting opgericht. We adviseerden Staatsbosbeheer graag bij de aanleg en straks ook bij het beheer van de ruiterroutes. Ons streven is om ruiterroutes ook toegankelijk te maken voor menners.”

Staatsbosbeheer

In opdracht van Recreatieschap Midden-Delfland legde Staatsbosbeheer de 19 km aan nieuwe ruiterroutes aan. Jasper Kuipers, hoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland: “Het was een uitdaging om goede plekken te vinden om nieuwe routes aan te leggen. Midden-Delfland is een prachtig natuur- en recreatiegebied dat je niet helemaal wil volleggen met extra wegen en paden. Samen met vertegenwoordigers van de ruiters en gemeenten zijn we er goed uitgekomen. Vanaf nu focussen we ons op het beheer van de 50 km aan nieuwe en bestaande ruiterroutes.”

Ruiterroutes op de kaart gezet

Voor de recreatieve ruiters is een kaartje gemaakt met de ruiterroutes en informatie over het rijden in Midden-Delfland. De kaartjes zijn binnenkort gratis verkrijgbaar bij de stallen en maneges in Midden-Delfland en omgeving, bij VVV’s en gemeenten. Ook is het te downloaden van HeerlijkBuiten.nl. Daarnaast zijn op meerdere parkeerplaatsen panelen met informatie over de ruiterroutes geplaatst.

De ruiterroutes zijn onderdeel van het programma Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS), waar ook de nieuwe rijksweg A4 onderdeel van uitmaakte.

Op de foto v.l.n.r.: Jasper Kuipers, hoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland, Marieke Langelaan, voorzitter Stichting Men- & Ruiterpaden Midden-Delfland en Hans Kleij, programmadirecteur IODS bij provincie Zuid-Holland, knippen een lint door en geven daarmee vrij baan aan de ruiters op het nieuwe ruiterpad langs de A4 tussen Delft en Schiedam.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens