Home > Nieuwsberichten > Ondernemersnieuws corona: bedrijfsbezoek en maatwerk

Ondernemersnieuws corona: bedrijfsbezoek en maatwerk (13-05-2020)

RSS

Vorige week kondigde het kabinet aan dat de landelijke maatregelen voor een aantal bedrijfssectoren worden versoepeld. Voorzichtig aan worden er inmiddels weer kleine stappen voorwaarts gezet en plannen uitgewerkt voor de toekomst.

Versoepeling

De versoepeling geldt niet voor activiteiten van alle ondernemers en gaat ook niet voor iedereen tegelijk in. Kijkt u op de website van de Rijksoverheid welke regels voor welke ondernemingen gelden.

Binnen de regels

Als u uw bedrijfsactiviteiten kunt hervatten binnen de regels van uw vergunningen én binnen de coronamaatregelen (RIVM normen), dan kunt u gewoon van start gaan. U hoeft hiervan geen melding te doen.

Maatwerk

De kans is groot dat u aanpassingen moet doen bij het uitvoeren van uw activiteiten. Kunt u (een deel van) uw activiteiten alleen uitvoeren als u afwijkt van uw huidige vergunning? Het college verleent dan, waar mogelijk, maatwerk. Het college wil ondernemers zo de mogelijkheid bieden bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk op te starten of uit te breiden.

Plan

Heeft u een verzoek tot maatwerk? Werk dit dan uit in een plan. Gebruik uw gezonde (ondernemers)verstand en houd rekening met uw verantwoordelijkheden op het gebied van veiligheid, gezondheid én uw omgeving. Stuur uw plan naar onze bedrijfscontactfunctionaris Tessa Siljee (ondernemersloket@middendelfland.nl). Uw plan wordt vervolgens beoordeeld op in ieder geval onderstaande punten:

  • RIVM richtlijnen qua besmettingsvermijding;
  • geen noemenswaardige toename van verkeer;
  • het vermijden van drukte;
  • is dat wat gevraagd wordt passend bij het gewenste gezondheidsperspectief?

Heeft u vragen, loopt u vast, of wilt u kort overleggen over uw idee? Neem ook dan contact op met Tessa Siljee. Het college verwacht dat de maatwerkregeling tot 1 oktober 2020 kan gelden. Dit is echter afhankelijk van landelijk beleid.

Bedrijfsbezoeken

Wethouder Wendy Renzen en wethouder Sonja Smit gaan graag met u in gesprek. Of het nu gaat over uw ervaringen van de afgelopen periode, knelpunten die u voorziet voor uw bedrijfsvoering of juist kansen. Zij willen, als u daar behoefte aan hebt, ook in deze tijd samen met u kijken hoe u verder komt. Waar is ruimte voor uw bedrijfsplannen, soms letterlijk? En hoe passen deze binnen de huidige regelgeving, zowel landelijk als lokaal?

Hebt u behoefte aan een bedrijfsbezoek, laat het ons dan weten via ondernemersloket@middendelfland.nl of via (015) 380 42 06.

Voor actuele informatie over de landelijke regelgeving en ontwikkelingen verwijzen wij u naar onze speciale ondernemerspagina over corona.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens