Home > Nieuwsberichten > Perspectief op Werk ondertekend door o.a. Midden-Delfland

Perspectief op Werk ondertekend door o.a. Midden-Delfland (04-07-2019)

RSS

Een mooi vergezicht lonkt, Perspectief op Werk! Vorige week is de aanvraag medeondertekend door de wethouders van Delft, Midden-Delfland, Rijswijk, Den Haag en Westland. Samen met vertegenwoordigers van MKB Nederland, ROC Mondriaan en VNO-NCW West, waren zij te gast bij Exasun, een prachtbedrijf dat hoogwaardige, esthetische zonnepanelen ontwikkelt en produceert in Nederland. Duurzaamheid en innovatie staan bij Exasun hoog in het vaandel, daarnaast heeft deze onderneming mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een miljoen

Op verzoek van de landelijke werkgeversorganisaties heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid budget vrij gemaakt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Dit project heeft de naam Perspectief op Werk gekregen en elke arbeidsmarktregio mocht een aanvraag indienen voor het beschikbare budget van een miljoen euro per regio, met zicht op een tweede miljoen voor het volgend jaar. Natuurlijk moeten de beoogde resultaten uit het eerste jaar dan wel gehaald worden.

Werkgevers en gemeenten

De energietransitie speelt een grote rol in Perspectief op Werk, werkgeversvertegenwoordigers hebben aangegeven dat zij hierin extra kansen zien. Daarom is eind mei 2019 de samenwerking tussen alle partijen, MKB Den Haag, de regiogemeenten van Haaglanden, UWV en ROC Mondriaan, bekrachtigd tijdens een grote gezamenlijke bijeenkomst. Zo’n 100 werkgevers in de Bouw- en Technieksector en vertegenwoordigers van die branche sloten een sectordeal met de gemeente Den Haag die in het teken staat van de energietransitie.

De Energieacademie

In de Energieacademie, een technische vakschool voor het MKB, worden bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen samengebracht. Hier maken werkzoekenden kennis met door de energietransitie gegenereerde banen, zij kunnen vervolgens op een laagdrempelige en praktijkgerichte manier een vak leren. In Haaglanden gebruiken we de komende twee jaar om 400 extra matches te realiseren met de focus op de Energieacademie.

WSP Haaglanden

Wat WerkgeversServicepunt Haaglanden al jaren doet, het met raad en daad terzijde staan van werkgevers en ondernemers, wordt regionaal verbreed en versterkt. Het herkenbare aanspreekpunt dat WSP Haaglanden is, zal in het tweede jaar uitmonden in een werkgeversservicedesk. Hiermee zorgt Perspectief op Werk voor een intensivering van de aanpak die in het regionale jaarplan staat. Een mooi streven en een prachtig perspectief.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens