Home > Nieuwsberichten > Plan Keenenburg V een stap verder

Plan Keenenburg V een stap verder (06-02-2020)

RSS

Uitspraak Raad van State

De Raad van State heeft op 5 februari uitspraak gedaan over de woningbouwplannen voor fase 2 van het project Keenenburg V in Schipluiden. De Raad van State heeft het beroep van de eigenaren van de Johannahoeve tegen het bestemmingsplan met het daarbij horende exploitatieplan ongegrond verklaard. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Dit is een belangrijke stap in de realisatie van het project.

Fase 2

Fase 2 van het plan Keenenburg V is de locatie langs de Anna Cabeljauwlaan/ Wilgenlaan en achter de Johannahoeve. De gemeente wil op die locatie 36 tot 39 woningen ontwikkelen. Het gaat hierbij om een combinatie van verschillende woningentypen. Van woningen voor starters tot appartementen voor empty-nesters. Ook is veel aandacht voor de bestaande locatie en het omliggende gebied. Door het ensemble van de Hoeve Johanna in stand te houden blijft het karakter van de locatie behouden en blijft er ook groen aan de Keenenburgweg.

Vervolg

Om te komen tot realisatie van het project is de gemeente nog in gesprek met de eigenaren van de Johannahoeve over de verwerving van de gronden. Wanneer hier duidelijkheid over is, zetten wij vervolgstappen in het project. Het is dus nog niet bekend wanneer de bouw start of wanneer de woningen in de verkoop gaan.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens