Home > Nieuwsberichten > Servicepunt Bibliotheek Maasland sluit haar deuren

Servicepunt Bibliotheek Maasland sluit haar deuren (15-05-2020)

RSS

Bibliotheek start met 'Bieb op school'

De ruimte die de Bibliotheek de Plataan van Daltonschool de Schutse huurt is vanaf 1 juli 2020 door de school nodig. Hierdoor moet de Bibliotheek deze locatie verlaten. Daarbij staan de bibliotheken in Midden-Delfland voor een bezuinigingsopdracht vanuit de gemeente voor 2021.

Oplossing

De oplossing van de bezuiniging wordt gezocht in de ‘Bibliotheek op School’. Met de Bibliotheek op School slaan onderwijs en Bibliotheek de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Verder onderzoekt de Bibliotheek of het mogelijk is om een uitleenpunt voor ouderen in Maasland te openen. Hiermee komt het Servicepunt zoals deze nu bestaat te vervallen.

Nu gesloten door corona

Het Servicepunt in Maasland is momenteel gesloten als gevolg van het Covid-19 virus, omdat de gewenste 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen. Het Servicepunt zal daarom niet meer open gaan. Medio half juni starten zij met het leegruimen van deze locatie.

Bibliotheekboeken inleveren

Boeken kan je inleveren in de inleverbox bij de ingang van de Schutse of in één van onze andere vestigingen. Zowel gemeente als Bibliotheek de Plataan betreuren de sluiting van het Servicepunt. We willen de Schutse hartelijk danken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. Inwoners van Maasland zijn uiteraard van harte welkom in alle andere vestigingen van de Plataan.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens