Home > Nieuwsberichten > Start bouw Brouwerij tHuis met proeflokaal Het Schenkhuis

Start bouw Brouwerij tHuis met proeflokaal Het Schenkhuis (19-03-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Op 21 maart 2019 start de bouw van Brouwerij tHuis met proeflokaal Het Schenkhuis aan de Harnaschdreef 7 op Bedrijventerrein Hooipolder.

De brouwerij en het proeflokaal vallen onder v.o.f. Het Raadhuis Schipluiden. Mariska en Mark Schoenmakers zijn de trotse eigenaren. Sinds 2016 brouwen zij met veel succes hun eigen streekbieren. De vraag naar hun streekbieren groeit enorm, daarom bouwen zij een grotere brouwerij.

Erfpacht

Het gaat nu eerst om een tijdelijke loods op een kavel op het Bedrijventerrein Hooipolder. De kavel pachten zij van de gemeente.

Op 12 maart 2019 tekenden Mark en Mariska Schoenmakers en wethouder Wendy Renzen hiervoor een erfpachtovereenkomst. In de zomer van 2019 willen Mark en Mariska Schoenmakers starten met het brouwen. Eind 2019 is de feestelijke opening van Het Schenkhuis gepland.

Streekproduct

Het bier wordt zoveel mogelijk gebrouwen met streekproducten of producten van regionale leveranciers. Bezoekers kunnen straks in het Schenkhuis de bieren proeven, maar zij kunnen ook een demonstratie krijgen van het brouwproces.

Ondernemers met oog voor hun omgeving

Mark en Mariska werken vanuit hun visie met oog voor het gebied en mensen die er wonen. Zij kunnen zich goed vinden in de Cittaslow-gedachte van Midden-Delfland. Verder zijn ze een voortrekker van Maatschappelijk Verantwoord én Duurzaam Ondernemen.

Er is veel aandacht voor:

  • Hoge kwaliteit van de streekproducten
  • Sociale betrokkenheid: het creëren van een sociale werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Duurzaamheid: Het Raadhuis zet zich in voor een groenere samenleving. Dit doen zij bijvoorbeeld door een oude loods te verplaatsen als tijdelijke bebouwing en door de definitieve bebouwing gasloos en met moderne bouwtechnieken te realiseren.
  • Verbinding/samenwerking

Van tijdelijk naar definitief

Het is de bedoeling om over een aantal jaar de tijdelijke brouwerij om te zetten in een definitieve Brouwerij tHuis met Het Schenkhuis. De inspiratie voor de definitieve bouw komt van een typisch Midden-Delflandse boerderij. Een deel van de tijdelijke loods blijft staan, voor de opslag van inkopen en eindproducten.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens