Home > Nieuwsberichten > Statushouders enthousiast aan het werk bij Verboon Maasland

Statushouders enthousiast aan het werk bij Verboon Maasland (25-03-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Aannemingsbedrijf Verboon Maasland is een veelzijdige ondernemer in grond-, Weg- en Waterbouw. Sinds november 2018 werken twee statushouders bij het bedrijf.

Enthousiaste medewerkers

Directeur Harry Verboon: “Wij vinden het vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk om mensen die in ons werkgebied wonen een kans op werk te bieden. De beide heren zijn goed gemotiveerd en ze zijn hartstikke blij met hun werk. Zij dragen onze werkkleding met trots.” Wethouder Hans Horlings: ”Voor de mensen zelf is het zo belangrijk dat zij weer bouwen aan hun zelfstandigheid. Doordat ze de hele dag Nederlands moeten praten, leren ze de taal ook snel. Dat zorgt weer voor een betere integratie in het dorp.”

Hulp bij het zoeken naar werk

De gemeente Midden-Delfland werkt samen met Work8. Work8 begeleidt werkzoekenden naar een baan, waarbij goed wordt gekeken naar het talent en de werkwens. Work8 benadert bedrijven die daarbij passen. In september 2018 heeft Verboon de gemeente benaderd met de vraag of zij SROI (Social Return On Investment) kandidaten heeft. Zo kwamen 2 statushouders, die als vluchteling uit Eritrea zijn gekomen en nu in Maasland wonen, bij Verboon terecht. Het personeel van Verboon heeft de statushouders met open armen ontvangen. Verboon biedt de statushouders niet alleen werk, maar ook een begeleidende opleiding zodra dat haalbaar is. De gemeente zorgt voor een VCA-training, waardoor de mensen veilig werken.

Ook op zoek naar enthousiaste medewerkers?

Er zijn nog meer enthousiaste mensen die heel graag aan de slag willen. Neem contact op met Sanne Hodzelmans via telefoonnummer (015) 380 41 11 of mail naar shodzelmans@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens