Home > Nieuwsberichten > Subsidieregeling Groenfonds Midden-Delfland: De stad in met zuivel en vlees

Subsidieregeling Groenfonds Midden-Delfland: De stad in met zuivel en vlees (18-04-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Groenfonds Midden-Delfland heeft een subsidieregeling opengesteld, bedoeld om ideeƫn te stimuleren voor de verkoop van agrarische producten aan stedelingen. De boeren van Midden-Delfland maken ambachtelijke producten die hun oorsprong hebben in het agrarisch landschap. Hun zuivel- en vleesproducten zijn van hoge kwaliteit. Maar boeren doen veel meer dan dat. Ze zorgen er voor dat het open en groene landschap rondom de steden in stand wordt gehouden. En dat weidevogels een veilig onderkomen vinden op hun weilanden.

Intensieve taken die van belang zijn en gewaardeerd worden, maar die niet doorberekend worden in de prijs van melk, kaas en vlees. Deze extra verantwoordelijkheden maken de commerciƫle bedrijfsvoering van boeren ook nog eens extra lastig. Boeren hebben minder uitbreidingsmogelijkheden - het landschap moet immers open en groen blijven - en ze moeten hun maai- en oogstcyclus aanpassen aan de broedtijd van weidevogels. Boeren kunnen deze extra taken alleen uitvoeren met subsidie.

Een kleine plus erop voor de natuur

Om het landschap met zijn weidevogels, rust en ruimte en de melkveehouderij ook in de toekomst in stand te houden, zouden de boeren hun extra taken structureel uitbetaald moeten krijgen. Bijvoorbeeld door Midden-Delflandse zuivel en vlees met een kleine plus voor de poldernatuur te verkopen via supermarkten, speciaalzaken, horeca en streekmarkten in de steden.

Subsidie voor een goed idee

Inwoners en organisaties met een goed idee hoe we de verkoop van agrarische producten uit Midden-Delfland kunnen organiseren, komen in aanmerking voor een eenmalige stimuleringssubsidie van stichting Groenfonds Midden-Delfland. Op www.groenfondsmiddendelfland.nl staan inspirerende voorbeelden en de subsidieregeling.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens