Home > Nieuwsberichten > Trekvaarthistorie herleeft in Midden-Delfland

Trekvaarthistorie herleeft in Midden-Delfland (19-04-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 18-12-2018.

Op zaterdagochtend 21 april worden drie elementen die het trekvaartverleden laten herleven onthuld. Dat gebeurt in aanwezigheid van wethouder Govert van Oord.
De openingshandeling geeft meteen het startschot voor het recreatieseizoen 2018 in Midden-Delfland.

Drie mooie projecten

De trekvaarten werden in de 17e eeuw aangelegd om mensen en streekproducten sneller en met meer comfort naar de markt in Delft te varen. De nieuwe elementen dragen bij aan de herkenbaarheid van de trekvaartroutes die Delft verbinden met Midden-Delfland, Maassluis en Vlaardingen.

  • Het jaagbruggetje bij het Slinkslootgemaal met oorspronkelijke ongelijke leggers laat de historie herleven.
  • Informatie en afbeeldingen die verwijzen naar de trekvaarten staan op de achterkant van de informatiepanelen van het vaarnetwerk Westland - Midden-Delfland.
  • In de buurt van het jaagbruggetje staat de vierde informatiezuil met informatie over de geschiedenis rond het Rechthuis Van Zouteveen.

Samenwerking

Wethouder Van Oord: ‘De Delflandse Trekvaarten zijn om meerdere redenen belangrijk voor het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. Vanwege het erfgoed, het toerisme en het versterken van de relatie tussen stad en land. Ik ben er trots op te melden dat de projecten tot stand zijn gekomen door samenwerking tussen de historische verenigingen en ondernemers. Financiële steun van de provincie Zuid-Holland en onze gemeente maakte de projecten mogelijk.’

Nieuwe projecten

Nieuwe projecten voor de culturele erfgoedlijn trekvaarten zijn in voorbereiding. Op het gebied van restauratie, fysieke projecten en informatievoorziening zijn enthousiaste stakeholders uit Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland bezig met de voorbereidingen.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens