Home > Nieuwsberichten > Uitnodiging: Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers

Uitnodiging: Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers (23-01-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 06-02-2019.

Andere manier van werken bij hulp in het huishouden en persoonlijke begeleiding

Introductie

De gemeente Midden-Delfland is vanaf 1 januari 2019 gestart met een andere manier van werken bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De manier waarop we hulp bij het huishouden en persoonlijke begeleiding inzetten is veranderd. Wij nodigen u als mantelzorger uit voor een informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u precies wat verandert en welke gevolgen dit heeft voor de persoon die u ondersteunt/ verzorgt. Het gaat hierbij alleen om hulp bij het huishouden en/of persoonlijke begeleiding.

Informatiebijeenkomst

U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst op dinsdag 5 februari 2019. Vanaf 15.45u staat er koffie en thee voor u klaar op het gemeentehuis. Om 16.00u begint het programma. We sluiten de bijeenkomst af met een drankje, zodat u de gelegenheid heeft om met andere aanwezigen na te praten. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 17.30u.

Resultaatgericht werken

De nieuwe manier van werken noemen we resultaatgericht werken. Het doel van de veranderingen is dat de gemeente en de zorgverlener ondersteuning verlenen die nog beter past bij de persoonlijke situatie van de cliënten. Het gewenste eindresultaat van de hulp en/ of ondersteuning wordt, nog meer dan voorheen, leidend. Dit gewenste eindresultaat bepalen gemeente en zorgverlener in nauw overleg met de cliënten. Met de juiste hulp kunnen zij dan zo lang mogelijk zelfstanding thuis blijven wonen.

De Klantmanagers van de gemeente maken in de loop van 2019 nieuwe afspraken met alle cliënten die nu hulp bij het huishouden of persoonlijke begeleiding krijgen. Voor u als mantelzorger is het fijn om al te weten wat er verandert voordat de klantmanager van de gemeente een afspraak maakt met de persoon waar u de mantelzorger van bent. Zo willen wij ervoor zorgen dat u goed voorbereid bent op het gesprek met de klantmanager en de zorgverlener. Hierbij willen we benadrukken dat u niet bang hoeft te zijn dat zorg verdwijnt. De veranderingen richten zich op een andere manier van werken. Het beste eindresultaat voor iedere cliënt staat centraal.

Aanmelden

Wij willen graag weten op hoeveel belangstellenden wij kunnen rekenen. Daarom vragen wij u zich voor 1 februari 2019 aan te melden voor deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden via het mailadres communicatie@middendelfland.nl.

Op 5 februari leggen wij u graag in een informele sfeer uit wat er verandert. U komt toch ook?

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens