Home > Nieuwsberichten > Veel verschillende woningen voor de Kreek

Veel verschillende woningen voor de Kreek (17-12-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Gemeente Midden-Delfland en Wonen Midden-Delfland ondertekenen overeenkomst voor sociale huurwoningen.

Vandaag ondertekenden wethouder Wendy Renzen – van Leeuwen en Daphne Pieters, directeur-bestuurder bij Wonen Midden-Delfland, een koop- en realisatieovereenkomst. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat in nieuwbouwwijk De Kreek 27 sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden.

De Kreek

Woningbouwproject De Kreek ligt in Den Hoorn. De Kreek is een unieke wijk. De Cittaslow-gedachte staat daar voorop. In De Kreek wordt de kwaliteit van de leefomgeving bewaakt en bevorderd. De toekomstbestendige en duurzame woningen komen in een waterrijke en groene omgeving te staan. De woningen krijgen zonnepanelen op het dak, een aansluiting op het warmtenet en geen gasaansluiting.

Aanbod sociale huurwoningen

Wethouder Wendy Renzen: “Bij de ontwikkeling van de wijk werken wij nauw samen met Wonen Midden-Delfland en ABB Bouwgroep. Vanaf het begin van de ontwikkeling staat vast dat in De Kreek volop ruimte moet zijn voor sociale woningen. Wij ondertekenden daarover vandaag een overeenkomst. We hopen dat volgend jaar voor de kerst een aantal mooie nieuwe woningen in De Kreek is opgeleverd.”

Daphne Pieters: “Wonen Midden-Delfland realiseert in De Kreek 27 sociale huurwoningen. Het gaat hierbij om 24 huurwoningen en 3 huurappartementen (beneden-bovenwoningen). Met deze uitbreiding van ons aanbod sociale huurwoningen zorgen wij ervoor dat woningzoekenden weer meer kans krijgen op een woning.” Naast Wonen Midden-Delfland realiseert ook ABB Bouwgroep nog 37 huurwoningen in De Kreek.  

Woningen bouwen in Midden-Delfland

Het college heeft in haar collegewerkprogramma opgenomen dat zij in de komende jaren 700 nieuwe woningen wil realiseren. Hiermee wil het college tegemoet komen aan de blijvende vraag naar woningen in Midden-Delfland. In De Kreek komen in totaal 160 nieuwe woningen. Deze woningen variëren in woningtype en vraagprijs. Op deze manier wil het college ervoor zorgen dat er in Midden-Delfland voldoende diversiteit is in het woningaanbod. Hierbij spelen sociale huurwoningen een belangrijke rol. De Kreek levert met 64 huurwoningen en ook nog 6 goedkope koopwoningen een grote bijdrage.

Meer informatie

Voor vragen en/of meer informatie over de sociale huurwoningen kunt u contact opnemen met Wonen Midden-Delfland via info@wonenmd.nl of 010 – 592 50 93.

Algemene informatie over De Kreek vindt u op onze website bij de woningbouwprojecten.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens