Home > Nieuwsberichten > Veiligheidsregio Haaglanden lanceert Haaglandenveilig.nl

Veiligheidsregio Haaglanden lanceert Haaglandenveilig.nl (30-04-2020)

RSS

Op woensdag 29 april heeft de Veiligheidsregio Haaglanden www.haaglandenveilig.nl gelanceerd. Op deze website vinden burgers en media informatie over de veiligheidsrisico’s, handelingsperspectieven én actuele incidenten in de regio Haaglanden. Voor het publiceren van incidenten, maakt in eerste instantie alleen Brandweer Haaglanden gebruik van de website. Na verloop van tijd wordt gekeken of meerdere hulpverleningsdiensten gebruik willen maken van deze publiekswebsite in de regio Haaglanden.

Preventieve informatie en incident-updates

Op de website www.Haaglandenveilig.nl worden burgers bewustgemaakt van de risico’s die er spelen in de omgeving. Ook is er informatie te vinden over wat mensen zelf kunnen doen om deze risico’s te beperken. Bijvoorbeeld: welke maatregelen kun je nemen om het risico op woningbrand te beperken, of wat moet je doen wanneer er paniek uitbreekt bij een groot evenement.

Woordvoerders van Brandweer Haaglanden publiceren via een blog op Haaglandenveilig.nl actuele informatie over lopende incidenten. Stel dat er een grote gifwolk boven de stad hangt, dan is daarover live-informatie te vinden op Haaglandenveilig.nl. Deze incident-updates zijn ook voor de pers interessant om te volgen. Speciaal voor burgers kunnen er handelingsperspectieven aan deze berichtgeving worden toegevoegd, waarin stapsgewijs staat omschreven wat mensen die geraakt worden door het incident moeten doen.

Social media

De woordvoerders van onze brandweer communiceerden voorheen de actuele informatie over incidenten uitsluitend via het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden (@Brandweer_HGL). Deze informatie wordt nu bijgehouden via een blog op Haaglandenveilig.nl en gedeeld via een gepusht bericht naar het Twitteraccount van Brandweer Haaglanden. Hierdoor staat alle informatie over incidenten op één centrale plek, kan de geschiedenis van het incident gevolgd worden en kan de woordvoerder meer tekens kwijt dan de beperking die voor Twitter-berichten geldt.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens