Home > Vacatures > Vacatures > Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (36 uur)

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (36 uur)

Midden-Delfland is op zoek naar een kandidaat voor de functie

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (36 uur)

Je werkt binnen de afdeling Bouwen, milieu en handhaving in een dynamische omgeving en jij maakt deel uit van het team Ruimtelijke ordening en milieu, dat bestaat uit 7 medewerkers. Het team wordt aangestuurd door een coördinator en valt onder verantwoordelijkheid van de afdelingsdirecteur.

De functie

De beleidsmedewerker ruimtelijke ordening is primair verantwoordelijk voor adviseren en begeleiden van vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening.

Werkzaamheden die bij deze functie horen zijn o.a.

 • begeleiding van initiatieven van derden met individuele planologische procedures (bestemmingsplannen en afwijkingsprocedures op grond van de WRO) met advisering aan college en gemeenteraad;
 • adviseren over stedenbouwkundige aspecten in bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan of vallen binnen grote gemeentelijke projecten;
 • begeleiden externe bureaus bij opstellen stedenbouwkundige visies of beeldkwaliteitsplannen;
 • verantwoordelijk voor het adviseren, voorbereiden, opstellen van bestemmingsplannen.
 • behandelen van juridische vraagstukken op het terrein van de ruimtelijke ordening, bezwaar- en beroepsschriften en vertegenwoordiging van de gemeente bij de rechtbank of raad van state.

Het profiel

We zijn op zoek naar een collega die naast ervaring van het vakgebied, collegiaal en prettig in de omgang is. Iemand die creatief kan denken, maar ook pragmatisch is en de boodschap over het voetlicht kan brengen. De organisatie ontwikkelt zich tot een brede dienstverlener op het gebied van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat vraagt flexibiliteit en brede inzetbaarheid van onze medewerkers.

We denken aan iemand met:

 • opleidingsniveau HBO werk- en denkniveau
 • kennis en werkervaring met relevante wet- en regelgeving, procedures en het toepassen daarvan binnen het brede terrein van de ruimtelijke ordening
 • enige kennis van de ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet
 • gewend om integraal te werken en expert op het gebied van ruimtelijke ordening voor de initiatiefnemers, collega's, college en raad
 • ervaring bij een -bij voorkeur- gemeentelijke organisatie op het gebied van ruimtelijke ordening
 • communicatief sterk op een prettige manier contact met initiatiefnemers onderhouden
 • creatief, pragmatisch en goede communicatieve vaardigheden;
 • verantwoordelijkheidsgevoel, doel- en resultaatgericht en initiatiefrijk.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie aan waarin je kunt laten zien wat je kunt en wie je bent. We geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.225,- bruto per maand (functieschaal 10) met de mogelijkheid tot doorgroeien naar een volgende salarisschaal. Daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuzebudget van ruim 17% per jaar.
Je wordt eerst voor één jaar aangesteld in tijdelijke dienst. Bij een goede beoordeling wordt -onder voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen- de tijdelijke aanstelling omgezet in een vaste aanstelling.

De gemeente Midden-Delfland heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder flexibele arbeidstijden, opleidingsmogelijkheden en een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer.

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en CV naar gemeente@middendelfland.nl.

Wil je meer weten over onze gemeente, kijk dan op www.middendelfland.nl en www.cittaslow-nederland.nl

Op www.middendelfland.nl/vacatures vind je meer informatie over onze organisatie, de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Bart Boon, coördinator  telefoonnummer (015) 380 42 22. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Alice van Woudenberg, P&O adviseur, telefoonnummer (015) 380 41 15.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens