Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 11 februari 2019

Weekboek burgemeester, 11 februari 2019

RSS

Bestuurlijk gesprek met eigenaar woning

Maandagmiddag had ik een gesprek met de eigenaar van de woning aan de Zwethkade in Den Hoorn, waar enkele weken geleden een drugslab werd aangetroffen. De eigenaar was er goed ziek van dat zijn pand, dat hij verhuurd had via een makelaar, totaal geruïneerd was. Zowel de eigenaar als ik zijn wel benieuwd naar de voortgang van het onderzoek naar de daders. Dit onderzoek ligt in handen van justitie. Ik hoop dat de organisatie van het drugslab wel gevonden wordt en een passende straf krijgt. De eigenaar van de woning heeft al een forse schadepost aan zijn woning.


De buurtveiligbus bij het huis aan de Zwethkade.

Dinsdag geen bijzonderheden, naast het feit dat we de wekelijkse collegevergadering hebben gehad en ‘s avonds overleg met het presidium. Het presidium is een vergadergroep bestaande uit de fractievoorzitters, de burgemeester en de griffier. Deze vergadering heeft tot doel om zaken die het functioneren van de gemeenteraad aan gaan te bespreken. Dit kunnen heel praktische zaken als het vergaderschema zijn, maar ook onderwerpen die meer van strategisch belang zijn, kunnen aan de orde komen.

Skills

Woensdagmiddag was ik op Lentiz Maasland om prijzen uit te reiken. Het was deze dag de dag van de provinciale kampioenschappen van Skills Talents voor vmbo-leerlingen uit Utrecht en Zuid-Holland! Helaas viel Maasland niet in de prijzen, maar iedereen kreeg een certificaat waarmee je wel kunt laten zien dat je bij de toppers hoort. Dus ook hier een felicitatie voor op zijn plaats, dacht ik zo.


Uitreiking SkillsTalents.

Bijpraten secretaris MRDH

Donderdagmorgen had ik een bijpraatmoment met de secretaris generaal van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Diverse zaken heb ik tijdens het bezoek op mijn werkkamer in Schipluiden onder de aandacht gebracht. Denk aan de functie van ons landschap in de stedelijke regio. Maar denk ook aan de opdracht die de landschapstafel in de MRDH heeft om 900 kilometer fietspad zo netjes op elkaar aan te sluiten dat het een ononderbroken netwerk wordt.

Raadsleden, wethouder en burgemeester bespreken de MRDH agenda

Eind van de middag waren de raadsleden en de wethouder die bestuurlijk afgevaardigd zijn in de bestuurscommissies en adviescommissies op het gemeentehuis om de agenda’s door te nemen en de in te nemen standpunten te bespreken. Er zit lekker veel energie in om ons Midden-Delfland stevig op de kaart te houden. Het is zo belangrijk om te blijven spreken over het waardevolle landschap in de stad. Al is het maar dat er zoveel nieuwe huizen in de regio bijkomen, met daarmee samengaand extra asfalt.

Oude bekende op visite

Vrijdagmorgen had ik een oude bekende op visite. De oud-burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen. Hij is nog steeds een groot fan van Midden-Delfland en ik heb hem wat bijgepraat over de ontwikkeling van ons gebied. Altijd erg leuk om over de ontwikkelingen te klankborden.

En ook even kijken in de buurtveiligbus

Ik heb hem natuurlijk ook nog even de buurtveiligbus laten zien. Deze stond toevallig in de brandweergarage. Het voertuig blijft iedereen toch inspireren. Het kan echt hét nieuwe veiligheidsvoertuig van de toekomst worden. Lekker laagdrempelig, herkenbaar voor iedereen en inzetbaar voor diverse veiligheidsissues. Preventief vooral, actief herkenbaar voor brandweer en politie en super ondersteunend aan zichtbaarheid wijkagenten, multifunctioneel. En ik durf zelfs te zeggen dat het de drempel om ergens melding van te doen, verlaagt.

Kracht van water symposium in de buurt

Vrijdagmiddag was ik met een voorbereidingsgroepje op bezoek bij scheepswerf De Haas in Maassluis. Deze plek hebben we uitgekozen voor de conferentie over de kracht van waterrecreatie in Zuid-Holland. Op 5 april organiseert de vereniging Regio Water (ben ik voorzitter van) en de provincie Zuid-Holland dit nautisch evenement. Een prachtige werklocatie waar we natuurlijk ook de inspiratie van het varen op de Maas met enkele schepen gaan opzoeken. We willen proberen om met elkaar grotere stappen te zetten in de samenwerking in deze tak van sport. We brengen de plekken in beeld waar we echt moeten investeren om grotere potentie voor watersport te benutten. Dicht bij huis zien we de watersportambitie van Maassluis en ook de wens van Midden-Delfland en Westland om mooie routes in de regio bevaarbaar te hebben. Denk toch maar aan het rondje door Maasland. Maar het gaat om veel meer, maar meer daarover op 5 april dus. De commissaris van de koning van Zuid-Holland is er natuurlijk ook bij.

Wandelingetje in de wijk

Zaterdagmiddag zag ik tijdens mijn wandeling door het dorp Maasland dat de Oude Kerk open was. Dus ben ik nog even binnengelopen en heb een paar stukjes orgel gespeeld. Er waren zelfs nog een paar bezoekers op deze stormachtige zaterdag. Altijd leuk om mensen met muziek plezier te doen.


Rondje om de kerk.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens