Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 11 maart 2019

Weekboek burgemeester, 11 maart 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

De maandag is altijd een dagje met intern overleg. Met de griffier bespreek ik de zaken betreffende de gemeenteraad. Met de gemeentesecretaris heb ik het over zaken die het college van burgemeester en wethouders aangaan. In de middag is er altijd overleg met de politie om de lopende veiligheidszaken te bespreken. Ook de veel voorkomende criminaliteit bespreken we. Of aandachtspunten die in e-mails en post op de tafel van de burgemeester terecht gekomen zijn. Dat kunnen burengeruchten zijn, verkeerssituaties of bijvoorbeeld evenementenverzoeken.

Cittaslow overleg in Brussel

Maandagavond ging ik met de trein richting Brussel. De voorzitter en secretaris van Cittaslow International waren daar ook om diverse bezoeken af te leggen in het kader van de samenwerking in Europees verband. En vanwege de uitnodiging van het Poolse Cittaslow netwerk dat in het parlementsgebouw een seminar organiseerde, konden we diverse afspraken mooi combineren. Ik heb ook beter inzicht in de Europese programma’s gekregen om binnen Cittaslow te kunnen benutten. Zo spraken we ook over het covenant of mayors, Cittaslow nog meer op de Europese politieke agenda. Het is ook de ambitie van de voorzitter, mijn werk zit hem in het verder brengen van de procedure van de Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking voor Cittaslow die nu echt in de eindfase zit. Ook hebben we de voorbereiding gedaan van de internationale jaarvergadering die in juni plaatsvindt.

 


Cittaslow overleg in Brussel.

Woensdag een dagje thuis gewerkt, de verwarmingsmonteur kwam een klusje doen. Dus voor mij tijd om “papierwerk” te doen. Lezen van stukken en opzetjes te maken voor de jaarvergadering van Cittaslow in juni.

Politie, vernieuwend werken

Donderdag ben ik met de buurtveiligbus naar het politiebureau in Naaldwijk geweest. Het was voor de supportgroep voor het “vernieuwend werken” bij de politie. Er zijn inmiddels in het politieteam goede initiatieven gestart om met de schaarse politiecapaciteit meer te kunnen doen. Durven bestaande werkwijzen om te zetten en de burger meer op te zoeken in zijn of haar omgeving, dat is waar het om gaat. Meer in gesprek zijn met inwoners, waardoor drempels richting politie lager worden. Waardoor een wijkagent bekend is en betrokken is bij de veiligheidsgevoelens van de buurten. De buurtveiligbus is een mooi initiatief dat oploopt met deze aanpak voor goed politiewerk. Vandaar dat ik de bus even meegenomen had. In de middag ging de bus weer op pad, dit keer naar Maasdijk. Donderdagmiddag was ik in Delft voor het districtsoverleg van politie. Met vier burgemeesters, Westland, Rijswijk, Delft en Midden-Delfland stemmen we de regionale accenten af. Deze middag ging het over ondermijning.


Met de buurtveiligbus naar Naaldwijk voor een overleg met de politie.

Dagje tulpenpromotie

Vrijdag was ik een dagje vrij. Nou ja, vrij... Ik was een dagje mee voor tulpenpromotieverkoop in Wenen. Van Wenen niets gezien, alleen maar Hollandse tulpen en duizenden klanten in het winkelcentrum. Wel weer een leuke ervaring om zo met het oerhollandse product in de weer te zijn.


Tussen de Hollandse tulpen.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens