Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 14 januari 2019

Weekboek burgemeester, 14 januari 2019

RSS

Het eerste weekboek van het nieuwe jaar. Ik maak nog even van de gelegenheid gebruik om alle lezers een goed nieuwjaar te wensen. Een nieuw jaar, het 15e jaar Midden-Delfland, voor wie van statistiek houdt. De gemeente is ontstaan op 1 januari 2004. Er komt nog een leuk programma dat alle zintuigen prikkelt, dat er nog meer voor zorgt dat Midden-Delfland niet meer te missen is. Verder verklap ik niks, dat komt vanzelf later dit jaar. Op maandagmorgen hadden we de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting met het personeel op het gemeentehuis. Ook dit jaar weer met een toespraak van de burgemeester.

Vergaderingen starten ook weer

Op dinsdag startte ook het politieke bestuur weer op. Met de collegevergadering op dinsdagmorgen en de commissievergadering op dinsdagavond. Diverse onderwerpen stonden al op de agenda en natuurlijk werd er ook een moment teruggeblikt op de jaarwisseling die in Midden-Delfland met complimenten aan onze inwoners prima verlopen is. Relatief weinig schade. Op dit moment staat de teller op 5.000 euro. Natuurlijk nog steeds onnodig, maar het is zoals gezegd beperkt.

Nieuwjaarsbijeenkomsten en bestuurlijk netwerk

Op woensdag was de nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Zuid-Holland. Natuurlijk ook dit jaar weer met een toespraak door de Commissaris van de Koning.


Midden-Delfland staat geschreven in de poort van het provinciehuis.

Op donderdag was ik te gast op de nieuwjaarsbijeenkomst van de ondernemers in Midden-Delfland. Dit keer in Schipluiden. Zo’n 150 ondernemers hebben in een gezellige bijeenkomst het nieuwe jaar afgetrapt. Ik was iets later op de avond aanwezig, want ook de buurtpreventie Schipluiden had een bijeenkomst en daar werd ik ook verwacht. Ik had ook de Buurtveiligbus meegenomen, om te laten zien aan de buurtpreventen.


De buurtpreventie maakt nog even de bus schoon.

Varend corso op bezoek

Donderdagmiddag had ik een gesprek met vertegenwoordigers van het Varend Corso. Onze gemeente is centrumgemeente in dit evenement (coördineert de vergunningen) en het is goed om bestuurlijk de lijntjes goed in tact te houden. Vergunning technisch moet alles goed geregeld zijn voor het evenement dat de regio goed op de kaart zet. Midden-Delfland is van plan om ook dit evenement te betrekken bij onze 15e verjaardag en natuurlijk zal ook het gemeentehuis weer een locatie zijn waar het corso voorbij komt.

Ontdekking drugslaboratorium in Den Hoorn

Vrijdagmiddag stond in het teken van de ontdekking van een druglaboratorium in een particuliere woning aan de Zwethkade. Deze inrichting was totaal niet opgemerkt. Het blijkt ook om een professionele inrichting voor productie van drugs te gaan. De ontmanteling was op zaterdag. Daarbij is ook de Buurtveiligbus ingezet door de wijkagent. Ook het team veiligheid van de gemeente was erbij om vragen van inwoners te beantwoorden.


De Buurtveiligbus is ingezet.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens