Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 15 april 2019

Weekboek burgemeester, 15 april 2019

RSS

Sluiting bedrijfspand Veenakkerweg 2 Den Hoorn

Qua veiligheid stond deze week in het teken van sluiting van een bedrijfspand. Na een reeks incidenten die met ondermijnende criminaliteit van doen hebben heb ik op advies van politie bestuurlijke maatregelen getroffen. Op grond van artikel 174 uit de gemeentewet heb ik besloten het bedrijfspand te sluiten. Op maandagmiddag is het bedrijfspand verzegeld. Na controle door de politie bleek op vrijdag de verzegeling van diverse deuren doorbroken. Dat levert conform artikel 199 van het wetboek een misdrijf op. Het is nog in onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de gemeente heeft het pand opnieuw afgesloten en verzegeld. De eigenaar is gewaarschuwd en hem is opgedragen toe te zien dat niemand het bedrijfspand betreedt.

 
Het pand is gesloten.

Vergaderingen en voorbereidingen

De dinsdag kent zijn vaste momenten, zoals bekend. In de ochtend de collegevergadering en ‘s avonds de commissievergadering. Voor mij stond de zienswijze op de strategische agenda van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag op de agenda. Deze stukken waren al goed doorgepraat en voorbereid door onze Midden-Delflandse afvaardiging naar de MRDH.

Bedankjes en bruidspaar

In de middag heb ik ook nog even bedanktaart gebracht bij de bemanning die de schepen heeft begeleid en die nog een mooie watershow gaven vorige week bij Maassluis op de Waterweg. Aansluitend op weg naar Den Hoorn voor een 60-jarig bruidspaar. Daar was ik tien jaar geleden ook geweest. Samen weer herinneringen gedeeld.

Op woensdag vergaderden we in Voorburg voor de Algemeen bestuursvergadering van de veilígheidsregio. En tussen de middag een kopje soep en een boterham met de burgemeesterskring Haaglanden. Eind van de middag was ik in Den Haag bij het kantoor van de Vereniging Regio Water om de contouren van het verslag van de waterconferentie van voorgaande week te bespreken. Dit moet volgende week klaar zijn om te verzenden naar de deelnemers, maar ook naar de provincie Zuid-Holland om de beleidsadviezen te bekijken en liefst om te zetten in een actieprogramma voor de komende vier jaar.

Nieuwe Nederlanders

Op donderdag mocht ik tijdens een naturalisatieceremonie weer vijf nieuwe Nederlanders welkom heten. Alle vijf afkomstig uit Syrië. Naast het formele gedeelte was er ook een boel gezelligheid, zelfs met lekkere hapjes. Speciaal voor deze dag gebakken.

 
De naturalisatiebijeenkomst mét lekkere hapjes.

Koningsspelen Midden-Delfland

Op vrijdag heb ik een rondje door de gemeente gemaakt. Dit was vanwege de koningsspelen in Nederland. In Maasland waren de spelen op het ODO terrein, in Schipluiden op de pleinen van De Ark en de Jozefschool. In Den Hoorn op het schoolplein van het Talent. Overal heb ik even meegedeeld in het sport- en spelgebeuren.


Koningsspelen 2019.

Weekend Koetje Boe en met Vockestaert de boer op

Op zaterdag was ik uitgenodigd voor de officiële opening van Koetje Boe. Een nieuwe plek voor het kinderdagverblijf in ‘t Woudt. Erg leuke plek voor een prachtig kinderdagverblijf. Samen met de kleine kinderen is een kastanjeboom geplant. En natuurlijk met zoveel mogelijk kleine voetjes in even zo kleine laarsjes de aarde goed aangestampt. ‘s Middags nog even een momentje op de locatie van het evenement Met Vockestaert de boer op geweest. Kaas, koek en chocola gekocht. Mooie reden om zondag een wandeling te maken die Vockestaert had uitgestippeld. Ruim 20 kilometer mooi Midden-Delfland, genoten. Koffiestops bij de Adrianushoeve en Vlietzicht. En zo was het bijna al weer tijd om aan de nieuwe week te beginnen.

 


Een wandeling door het mooie Midden-Delfland.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens