Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 16 oktober 2017

Weekboek burgemeester, 16 oktober 2017

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2017.

Europese zaken

Maandagmorgen was ik in Den Haag voor opening van het Europese Kennisuitwisselingsprogramma SWARE met commissaris van de koning. Hij sprak bij de start van de driedaagse. Ik mocht als voorzitter van de vereniging Regio Water ook het internationale gezelschap toespreken. Het leuke is dat we beide enthousiaste watersporters zijn. Het programma startte in Den Haag en vervolgde in Rotterdam. Van daaruit stapte ik in de Thalys naar Brussel.


Aanwezig bij de opening van het Europese Kennisuitwisselingsprogramma SWARE.

In Brussel had ik allerlei afspraken. Ook kon ik met Cittaslow België de voorbereiding doen van de voorjaar comitévergadering van Cittaslow international doen, maar ook de nationaal netwerk meeting van Nederland in datzelfde weekend. Ook had ik een afspraak met de coördinator van de Europese groeperingen van territoriale coöperatie. Daarnaast volgde ik diverse workshops. Op dinsdag was het ook mijn verjaardag en de WOS feliciteerde me hier in het ochtendprogramma mee. Dinsdagavond heel laat was ik weer terug in Midden-Delfland.


Allerlei afspraken in Brussel.

Openbare orde en veiligheid

Woensdagmorgen moest ik in Voorburg zijn voor de vergadering van het algemeen bestuur van onze veiligheidsregio. Daar stonden we ook even stil bij het feit dat onze regionaal commandant Esther Lieben al dertig jaar bij de brandweer werkt. Op donderdag had ik in Alphen aan den Rijn de vergadering van het regionaal bestuurlijk overleg politie eenheid Den Haag. Dit gaat over de cijfers van politie voor diverse onderwerpen die thematisch behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de Wet Woonoverlast. Op vrijdagmorgen was er een gezelschap veiligheidsambtenaren op mijn kantoor voor overleg over de plannen van het RSIV. We hebben de programmering voor het onderdeel geweld, mijn regionale portefeuille, besproken. Daarnaast hebben we ook in het algemeen wat richtingen bepaald voor dit kennisinstituut integrale veiligheid van onze politie eenheid Den Haag.


Dertig jaar werkzaam bij de brandweer!

Bluswater toch geen oorzaak voor vissterfte?

Deze week speelde op de achtergrond een vervelende nasleep van de brand aan de Kwakelweg. Mogelijk zou vervuild bluswater in het oppervlaktewater zijn terechtgekomen waardoor er vissen doodgingen in Maassluis. Dat vroeg om nader onderzoek, want als je de werking van gemalen en stroomrichting kent, kom je eigenlijk tot de conclusie dat dit niet de oorzaak kan zijn. De oorzaak zou eerder gezocht moeten worden in de grote hoeveelheid rioolwater in het oppervlaktewater in Maassluis. Ons team handhaving was er druk mee en ik overigens ook. In de loop van deze week zal wel duidelijk worden waar de vissterfte nu echt aan gelegen heeft.


Onderzoeken van het water.

Dag van de duurzaamheid

Op donderdag was het duurzaamheidscongres van de Rotary Maasland - Maassluis. Dit keer georganiseerd in de raadszaal van de gemeente Midden-Delfland. De hoofdspreker was André Kuipers, de bekende Nederlandse astronaut. in het voorprogramma was voor mij een plekje gereserveerd. Ik mocht een toespraak houden en het een en ander over de duurzaamheidsambitie van onze gemeente vertellen.


Het duurzaamheidscongres van de Rotary Maasland - Maassluis.

Op vrijdag stond de vergadering van de landschapstafel Hof van Delfland op de agenda. Deze meeting stond in het teken van de resultaten van drie jaar samenwerken met een gezamenlijke agenda ‘groen in de regio’. We zijn er wel enthousiast over: programma’s lopen en investeringen worden gedaan in onze steeds meer duurzame en groene metropoolregio.


Vergadering Hof van Delfland.

Verwarde personen

Vrijdagmiddag liep ik langs de bushalte. Ik trof daar een man aan, liggend op het bankje, die nogal somber en verward was. De man had veel problemen, maar wilde geen hulp. Toch heb ik daar wel melding van gedaan bij de instanties. Het leek mij beter dat er toch even een beetje zorg voor deze persoon kwam. De man is overgebracht naar de opvang verwarde personen in Delft.


De man wordt naar de Opvang Verwarde Personen gebracht.

Bedreiger gaat voor de derde keer in beroep

Deze week ontving ik ook bericht van het Gerechtshof in Den Haag. Degene die eerder dit jaar veroordeeld was voor onder andere bedreiging van mij en die ook in tweede instantie op 26 september door het Gerechtshof werd veroordeeld, is nu in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. Ook het Gerechtshof ging uitvoerig in op het feit dat het bedreigen van overheidsfunctionarissen een kwalijke is en gestraft moet worden. Het zou fijn zijn als we deze kwestie nu voorgoed kunnen afsluiten.

Weekenduitje

Zaterdagmiddag was ik in Rotterdam en heb ik geluisterd naar het symfonieorkest Rijnmond in De Doelen. De bijzonderheid was dat mijn secretaresse hierin meespeelde met haar instrument hoorn. Zondag nog even genoten van het mooie weer en het prachtige weer.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens