Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 17 december 2018

Weekboek burgemeester, 17 december 2018

RSS
Dit item is verlopen op 17-01-2019.

Super druk en super leuk

Deze weken zijn super vol aan het raken. Veel activiteiten buiten het gemeentehuis. Veel op stap. Op maandagmorgen om 9.00 uur had ik al muziekrepetitie. Snel door naar mijn computer om mijn weekboek af te ronden en online te zetten. Daarnaast was er nog behoorlijk wat intern overleg. Ook het wekelijkse veiligheidsoverleg, het overleg externe betrekkingen, enkele bestuurlijke afspraken en het agenda overleg met mijn secretaresse maakte het dagje wel vol. ‘s Avonds had ik repetitie met het koperkwintet in de Oude Kerk. Het klonk formidabel, met twee trompetten, een hoorn, een trombone en een bastuba. Daar zet ik dan het orgel bij, met alle registers open. We gaan 22 december in de Oude Kerk in het voorprogramma spelen. Dus kom gerust al bijtijds, om 19.15 uur. Ik moet me deze dagen ook nog buigen om een kerstgedachte tijdens het concert.

Collegedag

Dinsdag was er weer de gebruikelijke collegevergadering. Tussen de middag had ik een afspraak met de regionaal commandant van de brandweer om een preview doen bij onze bus. Daarna snel weer naar Schipluiden voor de presentatie van het meerjarenplan van Juva. Dit bedrijf zorgt voor het transport van energie, elektriciteit en gas tot in huis. Eind van de dag nog de presentaties voorbereid voor de landschapstafel, over het fietsnetwerk en de missing links in de regio. Maar ook eentje over de optimaliseringskansen bij de waterrecreatie.

Vernieuwend werken politie, ruimte voor out of the box

Op woensdag was ik in ‘s-Gravenzande voor de tweede bijeenkomst over vernieuwend werken van de politie Westland. Een hele dag hadden we er voor uitgetrokken om nieuwe aanpakken te bedenken, waardoor de schaarse capaciteit van politie optimaal kan worden ingezet. Ik heb ook alle wijkagenten kunnen bijpraten over de BuurtVeiligBus. Hoe het werkt en wat er zoal kan met dit stoere, mobiele werkstation. Dit gaat zeker helpen om politie en brandweerveiligheidszorg dichterbij de inwoners te krijgen. Een preventieadvies, een aangifte en melding, daar ga je nu gewoon voor maar de BuurtVeiligBus en nog veel meer. Laat het maar ontwikkelen...


Vernieuwend werken.

Overleg vakbonden met Veiligheidsregio Haaglanden, horecabezoek en representatie

Op donderdagmorgen in Den Haag was het overleg met het georganiseerd overleg, vakbonden en de veiligheidsregio. Als bestuurder van de veiligheidsregio Haaglanden behartig ik naast financiën ook de personele zaken vanuit het bestuur. ‘s Middags had ik enkele horeca bezoeken. We doen in Midden-Delfland geen centraal horeca overleg. We bezoeken diverse zaken per jaar, op locatie. Nu in Maasland bezochten we twee redelijk nieuwe zaken. MiddenIn en Döner Maasland. Diverse vergunningszaken en algemene informatiedeling over de belangrijke onderwerpen in Midden-Delfland is dan het onderwerp. Daarna was eind van de middag de borrel ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Notarishuis Van Stenis. Ook daar een moment acte de precense gegeven.

Fotowedstrijd Bruggen Schipluiden

Vrijdagmorgen was ik in Akkerleven voor de uitreiking van de prijzen voor de fotowedstrijd. Akkerleven had een fotowedstrijd georganiseerd. Foto’s van bruggen in Schipluiden. Ruim 135 inzendingen en vier winnaars. De vier foto’s met dus vier verschillende bruggen worden uitvergroot en opgehangen in het verzorgingshuis. Samen met enkele bewoners heb ik de foto’s onthuld, de bloemen en prijzen overhandigd. Een mooi initiatief.


Fotowedstrijd.

Landschapstafel Hof van Delfland vergadert in Rotterdam

‘s Middags was ik in Rotterdam voor een bespreking van de Landschapstafel Hof van Delfland. Daar hebben we dus zogezegd enkele onderwerpen uit onze metropolitane leefomgeving besproken. De kans op het gebied van het fietsnetwerk. We werken eraan om 900 kilometer fietspad goed met elkaar te verbinden, zodat je ononderbroken kunt doorfietsen. We werken er ook aan om nieuwe waterverbindingen te realiseren, zodat het recreatieprofiel van de Metropoolregio fors steviger wordt. Ook hebben we gesproken over de bijenstrategie. We gaan er ook voor om de bijenpopulatie te stimuleren. Echt nodig voor onze biologische omgeving.

Kerstmarkten

Diverse kerstmarkten waren er dit weekend in Midden-Delfland. Helaas lukte het me dit jaar niet om Schipluiden en Den Hoorn te bezoeken. Die schrijven we dan maar vast op voor 2019. Dit jaar was ik wel in Maasland voor de opening van het 12e lichtjesfeest in Maasland. Dat gaat na een lampionnenoptocht met een toespraak en het ontsteken van de verlichting in de boom bij de Oude Kerk.


Lichtjesfeest, altijd weer mooi om te zien.

De BuurtVeiligBus is officieel gepresenteerd

Om 20.00 uur was het grote moment. We hadden er hard aan gewerkt. Het initiatief voor de BuurtVeiligBus. Het begon met een tafeltje in de wijk. Nu is het een stoere bus geworden. Zo goed als nieuw, maar wij weten dat we een personenbus een tweede leven hebben gegeven. Helemaal zo gemaakt, dat we een pilot draaien met onze BuurtVeiligBus. Mogelijk gemaakt door de Veiligheidsregio, de politie, de gemeente en de GHOR. Maar zeker ons jubilerend autoschadebedrijf Wildeboer mag niet onvermeld blijven. De medewerkers hebben een prachtig voertuig afgeleverd. Een voertuig dat je het best kunt omschrijven als een mobiel werkstation voor de wijkagent en de brandweer. Voor preventie, voor het doen van meldingen, een eenvoudige aangifte, een gesprek. Je kunt er veel mee, maar zoals gezegd het is een experiment. Dus we gaan zien wat er allemaal nog meer mee kan. En ja, als hij op de weg rijdt en er is een incident, dan zal de chauffeur ook hulp kunnen verlenen, want er is AED, verbandtrommels, blusapparatuur en nog veel meer noodzakelijk goed in de bus. En roze koeken voor als je even iets lekkers wilt als het laat wordt. Daar heb ik dan voor gezorgd, zeg ik met een knipoog. En een cadeautje voor Wildeboer: een miniatuur Mercedes Sprinter 314 in de unieke uitvoering van de BuurtVeiligBus. In het bijzijn van diverse geüniformeerden van de VRH en politie van onze eenheid Den Haag en Rotterdam, de burgemeester van Westland en Chris van Dam uit de Tweede Kamer hebben we het officiële moment gevierd. De reserveringen stromen binnen...


De BuurtVeiligBus in miniatuur.


De echte BuurtVeiligBus.

Kersttoespraken, jubilea en concerten

Zaterdag vroeg de wekker gezet om mijn toespraak voor te bereiden voor het concert die avond. Het Kerstconcert met Let's Sing Together. Daar hoort inmiddels de traditionele kerstboodschap bij. Voordat we bij het concert in de kerkbanken aanschoven bezocht ik ook het jubileumfeest van het 50-jarige bedrijf Wildeboer Autoschade. Daar was juist een optreden van Frans Duijts. Wel een iets ander genre dan bij het kerstconcert. Maar wel super feestelijk daar.


Het kerstconcert van zaterdag.

Zondag kinderkerstfeest

Op zondagmiddag was het kinderkerstfeest in de Woudse Kerk. Daar verzorg ik al jaren de orgelmuziek. Altijd leuk om te doen. Met synthesizer erbij heb ik nog meer instrumenten bij het orgel om het nog feestelijker te maken. Ook de afsluiter met de kerstklassieker van Mariah Carey, All I want for Christmas is You viel wel in de smaak.


Orgel spelen tijdens het kinderkerstfeest.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl


Telefoonstoring; gemeente telefonisch niet bereikbaar (maandag 24 juni, 16:30 uur)

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens