Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 18 maart 2019

Weekboek burgemeester, 18 maart 2019

RSS

Laatste vergadering met coördinator OOV

De tijd gaat snel, de derde maand van 2019 is al weer aangebroken. Het is voor mijn coördinator van het team OOV zijn laatste dag in dit overleg. Met Hans Nossent hebben we veel zaken gedaan, vele incidenten zijn afgehandeld. Ook gedupeerden zullen zijn gemakkelijke omgang en steun herinneren. Jammer dat hij gestopt is, maar voor nu ook een feit en we zullen alles op alles moeten zetten om de deskundigheid op OOV gebied weer binnen onze gemeente te halen.

Gesprek met de Commandeur van de Ridderlijke Duitse Orde

Dinsdag was natuurlijk weer de dag van vergaderingen. In de ochtend hadden we de collegevergadering en in de middag voerden we een gesprek met de commandeur en de rentmeester van de Ridderlijke Duitse Orde. Deze orde bezit veel grond in onze gemeente en met de pacht wordt het ook mogelijk om hier en daar goed doelen te steunen. En dat heeft de Orde ook ruim gedaan in de afgelopen jaren. Baron Van Heemstra sprak met diverse bestuurders en organisaties in onze gemeente tijdens zijn werkbezoek. Het gesprek met ondergetekende en wethouder Smit ging ook over de bescherming van het landschap van Midden-Delfland. Dat heeft ook de grote belangstelling van de rentmeester. In de avond was de commissievergadering waar mij als burgemeester enkele vragen over de veiligheid in Den Hoorn werden gesteld. De vragen gaven mij de mogelijkheid om in het antwoord ook nog enkele preventietips onder de aandacht te brengen.

Voormalig lid gemeenteraad Annie Schouten overleden

Vooraf aan de commissievergadering was er ook een moment van condoleren van de familie Schouten. Annie Schouten, tot voor kort lid van de gemeenteraad, is ons ontvallen. Ze was al geruime tijd ziek. Op woensdagmorgen was ik aanwezig bij de kerkdienst en de begrafenis van Annie Schouten op de algemene begraafplaats in Schipluiden. Tijdens de raadsvergadering van 26 maart zullen we haar een moment gedenken.

Welkom aan nieuwe Nederlanders

Donderdagmorgen was er weer een naturalisatieceremonie. Vier inwoners van Midden-Delfland kregen hun Koninklijk Besluit uitgereikt, nadat ze de verklaring van Verbondenheid met het Koninkrijk met belofte of de eed hadden beantwoord. Aansluitend volgde een groepsfoto in de raadszaal bij het staatsieportret.


Op de foto na afloop van de bijeenkomst.

Casuïstiek veiligheidskamer

Verder deze dag volgde een overleg over de casuïstiek uit de veiligheidskamer. Ik ben graag op hoofdlijnen op de hoogte van lastige kwesties die hun effect hebben op een veilige woonomgeving. In buurten, maar ook achter de voordeur. Soms zie je al maatregelen in het verschiet liggen, een huisverbod, een gebiedsverbod of dit soort ingrijpende burgemeestersbeslissingen.

Congres Midden-Delfland: veel steun voor bescherming van landschap

Donderdagmiddag was het Congres dat de Midden-Delfland Vereniging had georganiseerd. Er was een grote opkomst, wel 250 mensen waren naar het theater in Maassluis gekomen. Er waren veel steunbetuigingen aan het bijzondere landschap, ik hoop toch maar steeds dat de steun in woorden ook zichtbaar blijft in de acties. De oproep van een jonge boer: Je stemt niet alleen één keer in de vier jaar voor het gebied, je stemt iedere dag met je portemonnee door de producten te kopen die ons prachtige landschap voortbrengt. Dat geldt voor de stedeling, maar eigenlijk voor iedereen. Aan het eind van het congres werd mij het eerste exemplaar aangeboden van een boek over de rijksweg A4 door Midden-Delfland. Dit boek beschrijft het proces van samenwerken, waarbij toch een mooie inpassing is bereikt van een weg die velen heeft verdeeld en waar ook vandaag de dag nog meningen over uiteenlopen. Het proces van inpassing mag wel worden bijgeschreven in de lijst best practices. Laten we zo hopen dat we leren van deze aanpakken. Of het bij de Blankenburgtunnel ook zo gaat lukken zullen we zien. De vrijdag was een dagje vol intern overleg en die was ook weer voorbij voor ik er erg in had.


Ik neem het eerste exemplaar in ontvangst.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens