Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 2 september 2019

Weekboek burgemeester, 2 september 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Op zoek naar meer kansen voor water in de regio

Maandag kwam een aantal Maassluisse inwoners op bezoek om nog eens te bespreken wat voor plan er bestaat om de waterverbindingen in Maassluis te verbeteren en de route via Maasland hierop aan te sluiten. Dit plan was ook al kort toegelicht op de waterconferentie in april. Ik was daar toen de dagvoorzitter in mijn hoedanigheid als voorzitter van de Vereniging Regio Water. We hebben wat zaken verder besproken die aan de orde komen als je investeringen gaat doen in de waterrecreatie. Bij wie moet je zijn, waar liggen de kansen, wat is er allemaal al uitgezocht, etc. Dat het allemaal best veel werk gaat worden is zeker, maar de inzet voor het werken aan de Monstersche sluis heeft toch ook succes gekregen, dus waarom hier niet?

Platform31 op bezoek

Dinsdag was een gezelschap van Platform31 op visite in Midden-Delfland. Ongeveer 25 personen die adviezen geven aan overheden op het gebied van ruimtelijke ordening en economie waren geïnteresseerd in de aanpak die Midden-Delfland heeft om zich succesvol te positioneren in de regio. In de raadszaal van het gemeentehuis in Schipluiden heb ik daar een presentatie over gegeven en met een tochtje op een van onze rondvaartboten kreeg de teamdag een prachtig vervolg. Het was ook echt superweer.

Bezoek Platform31

Varend Corso, een andere koers?

Op woensdagmorgen was er een heel gezelschap uit diverse gemeenten uitgenodigd bij Koppert Cress in Monster. De kersverse voorzitter van het Varend Corso deed de nieuwe plannen uit de doeken, het roer moet om en dat werd toegelicht. In de media is inmiddels wel uitvoerig de verrassende koerswijziging aan de orde gekomen. Daar laat ik het dan ook maar bij in het kader van mijn weekboek. Het zal in ieder geval nog wel wat hoofdbrekens kosten en overleg vragen om het plan in alle facetten te realiseren. We gaan het zien.

Bijpraten aan het eind van de vakantie

Donderdag heb ik me weer eens laten bijpraten over diverse ontwikkelingen in de gemeente. De gemeentesecretaris was ook weer van vakantie terug dus er was wel weer een en ander te bespreken. Ook gaan we ons voorbereiden op de begrotingen dat zal nog wel een klus worden. Ook heb ik diverse beleidsspeerpunten op het openbaar orde terrein doorgelopen. Op diverse plekken in de gemeente is er, zonder in detail te treden, sprake van hardnekkige woonoverlast. En het blijkt lastig om hier de zaak ten positieve te draaien. Dat vraagt veel afstemming tussen partijen als gemeente, woningbedrijf, politie, etc. En afstemming en procedures kosten veel tijd en in de ogen van inwoners veel te veel tijd. En dat blijft altijd ook een lastige boodschap.

Gouden bruidspaar

Op vrijdagmorgen stond er een bezoek aan een Gouden Bruidspaar in Maasland op de agenda. Dus eerst langs de bloemist voor een mooi boeket op weg naar het jubilerende stel. Samen met de journalist van de Schakel, Gemma van Winden, hadden we weer een leuk gesprek over het leven van de echtelieden.

Hometown 2019

Vrijdagmiddag en zaterdag was het Hometown festival Maasland. Op vrijdag was ik daar een moment vanwege het vijfjarig jubileum en op zaterdagmiddag om de nieuwe festivalburgemeester te installeren. En ‘s avonds nog even een uurtje gezellig meefeesten met zoveel bekenden. Eigenlijk kent iedereen elkaar wel op dit festival, echt een hometown feeling.

Nieuwe festivalburgemeester 2019 Hometown

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens