Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 20 mei 2019

Weekboek burgemeester, 20 mei 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Veel werk aan de winkel

Dit weekboek blikt terug op twee weken. Er is veel werk aan de winkel op het gebied van veiligheid. Denk ook aan sociale problematiek in buurten. Een burengerucht of allerhande multi problematiek. Dat kost veel tijd en daar vindt veel werk achter de schermen plaats. Soms kom je als burgemeester tijdens een avondwandeling in de wijk zelf de problematiek tegen. Een hoop kabaal en mensen die niet plezierig samen wonen. Dan stap je er toch even op af en kijk je of er iets aan te doen is. En de volgende dag ook nagaan of er al professionele zorg in de kwestie actief is.

PUUUR Midden-Delfland

Vorige week dinsdag was de perspresentatie van Puuur Midden-Delfland. We vertrokken van de steiger voor het gemeentehuis in Schipluiden voor een vaartochtje door ons prachtige landschap, een beter decor voor de presentatie van het gebiedsmerk Puuur Midden-Delfland is er niet.
Verder was nog wel vermeldenswaardig het concert ter gelegenheid van de herdenking van de Slag om de residentie in de Kloosterkerk in Den Haag. Een prachtig concert door de Koninklijke Militaire Kapel na een toespraak door de locoburgemeester.

Maandag kantoorvergaderdag

Na het weekend volgde de maandag, zoals altijd gevuld met allerhande overleggen. Zo bespreek ik met de politie de lopende zaken. Denk aan tolerantie grenzen en uitgangspunten bij de handhaving van overlast op het water, door bijvoorbeeld boten met veel geluid en drank. Of over vergunningsvoorwaarden. Deze maandag spraken we ook met de brandweer over de bezetting van kazernes en werving en opleiding van nieuwe vrijwilligers. Ook bespreek ik met de griffier en de gemeentesecretaris wat er te doen is op het snijvlak van gemeenteraad en college. Denk hierbij aan schriftelijke vragen, technische informatieverzoeken of termijnagendering. Het laatste overleg van de maandag was het stafoverleg financiën/bedrijfsvoering van de Veiligheidsregio, alles ter voorbereiding van de dagelijkse bestuursvergadering en de financiële commissie op woensdag in Den Haag.

College- en commissievergadering, maar ook op visite bij 100-jarige

Op dinsdag hadden we college- en commissievergadering. ‘s Middags heb ik bloemen gebracht bij mevrouw Zuidgeest. Ze was 100 jaar geworden en vierde haar feestje in de Schelp in Schipluiden. Ik had ook een afschrift van haar geboortecertificaat in een mooie lijst meegebracht.


100 kaarsjes voor de 100-jarige.

Eind van de middag was ik nog even op bezoek bij de commissaris van de koning. Samen met de directeur van de Vereniging Regio Water hebben we het vervolg op de succesvolle conferentie De Kracht van Water besproken. Lees hier het verslag Kracht van Water.

Zoals geschreven had ik woensdag een Haags vergaderdagje. Met het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio onder voorzitterschap van de burgemeester van Den Haag en de financiële commissie. Op donderdag was er op mijn werkkamer weer een naturalisatiebijeenkomst waarin nieuwe Nederlanders hun Koninklijk Besluit ontvingen. Altijd weer een bijzonder moment.

Tuinbouw in de Greenport

Op vrijdagmiddag was ik aanwezig bij het Greenport jaarevent in World Horti center in Westland. Met inspirerende sprekers die in gingen op de uitdagingen die we in de Greenport hebben, was het ook een inspiratievolle middag.


In de 'collegebanken'.

Orgel in de kerk

Op zaterdagmorgen doe ik tussen 11.00 en 12.00 uur altijd een uurtje muziek in de Oude Kerk in Maasland. De kerk is dan open en bezoekers vinden het leuk als het orgel speelt. En laat ik dit nu ook leuk vinden, dus een beetje vrijwilligerswerk. Daarna door naar andere vrijwilligers, die van de buurtpreventie in Schipluiden. Ze hadden een stand opgebouwd op het Dorpsplein, met fiets graveeractie en informatie.

Koninklijke onderscheiding

Na even omkleden thuis en ambtsketen ophalen door naar de brandweerkazerne in Schipluiden. Voor de bindingsdag van het korps. Zo’n dag wordt een keer per jaar georganiseerd voor alle leden van de vrijwillige brandweer, partners en kinderen. Namens de koning heb ik de onderscheiding behorend bij het lidmaatschap in de orde van Oranje Nassau uitgereikt aan Peter van Oosten, 30 jaar bij de brandweer. Na een toespraak natuurlijk en nadat alle jubileumcertificaten van diverse brandweermensen waren uitgereikt. Daarvoor was ook Esther Lieben, onze regionaal commandant brandweer en tevens algemeen directeur van de Veiligheidsregio naar onze gemeente gekomen. Met een Indisch buffet sloten we de gezellige middag af.


Een lintje uitgereikt.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens