Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 21 januari 2019

Weekboek burgemeester, 21 januari 2019

RSS

Maandag begint natuurlijk altijd met het maken van mijn weekboek. Deze week laat ik ook de exemplaren van 2018 weer bundelen tot een jaaruitgave op papier. Die gaat ook naar de twee historische verenigingen. Die hebben zo dan ook 15 jaar Midden-Delfland verhalen vanuit het perspectief van de burgemeester in het archief.

In de middag was er natuurlijk weer het overleg met de politie en het team veiligheid. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de ontdekking van het drugslab aan de Zwethkade. Ook had ik overleg met de staf bedrijfsvoering van de Veiligheidsregio Haaglanden. Als portefeuillehouder financiën, personeel en organisatie praten we dan bij over de ontwikkelingen in de VRH en in het algemeen ook over de landelijke ontwikkelingen.

Buurtveiligbus blijkt succesvol

Ook de inzet van de buurtveiligbus blijkt succesvol. Je kunt zomaar zeggen dat de wijkagent hierdoor alleen al veel zichtbaarder is geworden. Met twintig bezoekers bijvoorbeeld aan de Zwethkade, die allemaal hun verhaal kwijt wilden aan de agenten, maar ook informatie wilden hebben. Later deze week had ik hier ook een interview over bij de WOS. En natuurlijk vanuit de bus. En de bus is deze week ook ingezet in Maassluis. Op de markt bezochten ook zo’n twintig inwoners de bus en de wijkagent van Maassluis. En de kachel kon aan. De marktmeester had voor een stroomaansluiting gezorgd. Helemaal top, zo’n samenwerking. Ik verwacht toch wel dat dit multi-experiment van brandweer en politie in meerdere gemeenten een vervolg zal krijgen. De bus heeft op twitter al honderd volgers en de tweets van de bus worden door duizenden mensen gezien. De eerste tweet van de lancering inmiddels al bijna 12.000 keer. De komende weken zal de bus in diverse dorpen een vast moment gaan kiezen, zodat inwoners ook weten wanneer ze standaard bij de bus terecht kunnen. Maar ook bij evenementen zal de bus worden ingezet. En zoals gezegd flexibel om in te spelen op de behoeften van onze inwoners in Midden-Delfland en onze buurgemeenten.


Interview vanuit de buurtveiligbus.

Vergaderdagen

Na een reguliere vergaderdag op dinsdag, was ik woensdag extern voor onder andere de vergadering van het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio Haaglanden in Zoetermeer. Samen met de vicevoorzitter (de burgemeester van Zoetermeer), de regionaal brandweercommandant en de regionaal geneeskundig commandant bereiden we de vergadering voor het algemeen bestuur voor. De voorzitter, de burgemeester van Den Haag, was er vandaag niet, zij had een belangrijk debat over de jaarwisseling in Den Haag.

Bestuurlijke kennismaking

Vrijdag was ik op het stadhuis in Den Haag voor een kennismakingsgesprek met wethouder De Mos. Hij vertegenwoordigt Den Haag aan de landschapstafel Hof van Delfland. Mooi om een ambitie te hebben gedeeld. Mooie samenwerking in het verschiet. Den Haag kent grote waarde toe aan groen in en rondom de stad.


Wethoudersbezoek in Den Haag.

Cultuur in Schipluiden

Zaterdagavond hebben we een stukje meegemaakt van de culturele activiteit Hutspot. Met een grappige voorstelling in de Dorpshoeve in Schipluiden werd de avond al super leuk ingezet. Diverse voorstellingen kon je deze avond bezoeken. 


Hutspot!

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens