Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 23 april 2019

Weekboek burgemeester, 23 april 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Dit keer voor mijn weekboek een samenvatting van de highlights van vorige week. De overleggen over veiligheidscasuïstiek, vergunningen laat ik even voor wat ze zijn.

Buurtveiligbus gaat kennismaken met korpschef politie

Ik had nog graag een afspraak willen plannen met de landelijke korpschef van de politie over het initiatief Buurtveiligbus. Onze buurtveiligheidsbus is immers een goed voorbeeld van vernieuwend werken bij de politie en brandweer. Echt een mobiele post in wijken dicht bij de inwoners. Bedoeld dus om creatief te werk te gaan om de schaarse capaciteit van de wijkagent optimaal in de wijk in te zetten. Er is veel enthousiasme, ook bij mij en dat had ik graag willen delen met de korpschef. Helaas gaf zijn secretariaat aan dat de landelijke korpschef een te volle agenda had voor een afspraak. Ik denk dat ik dan van de week gewoon maar even 'geheel out-of-the-box' richting het hoofdkantoor van politie rijd. Met de Buurtveiligbus dan wel, voor een 5 minutes talk.

Op zoek naar de weidevogels

Dinsdagavond had de gemeenteraad een excursie die werd georganiseerd door het weidevogelpact. Met diverse deskundigen werd de raad geïnformeerd over de beleidszaken die over weidevogels gaan. In Midden-Delfland gaat het relatief goed, maar daar moeten we wel goed ons best voor blijven doen. De nesten niet wegmaaien en zorgen dat er voldoende voedsel in het gebied is. We hebben in het weidevogelkerngebied, de Duifpolder en de Commandeurspolder diverse weidevogels, grutto’s en tureluur gespot en zelfs de veldleeuwerik horen zingen. Ook een paar lepelaars gespot. Super leerzaam en gezellig zo met elkaar de polder in.


Grutto gespot.

Nieuwe burgemeester in Heerde, bijpraten over Cittaslow

Woensdagmorgen had ik een kennismakingsafspraak met de nieuwe burgemeester van onze collega Cittaslow, de gemeente Heerde. Met Jacqueline Koops had ik halverwege Midden-Delfland en Heerde in Leusden afgesproken om de ins en outs van Cittaslow toe te lichten in een persoonlijke kennismaking. Ze heeft er veel zin in om er mee aan de slag te gaan.

Bewonersbijeenkomst gedupeerden woninginbraken Den Hoorn

Op woensdagavond had het Openbaar Ministerie (de officier van justitie) en de politie een avond georganiseerd voor gedupeerden van een hele reeks inbraken in Den Hoorn en Delft. Door politie en de officier werd een toelichting gegeven op het onderzoek waarbij meerdere verdachten zijn aangehouden. Er zijn ook veel gestolen spullen aangetroffen bij de verdachten, dus dat is goed nieuws. Sowieso is het goed nieuws dat er verdachten zijn gepakt. Bij de opening mocht ik een welkomstwoord spreken, ook namens mijn Delftse collega die aanwezig was.

Paasweekend

Het paasweekend heb ik gevuld met enkele muzikale orgel activiteiten en een paar mooie tochten op het water. De boot is weer in de haven van Schipluiden, maar inmiddels ook al weer in Rotterdam en Katwijk geweest. De kop van ons vaarseizoen is er vanaf, kunnen we wel zeggen.


Boot te water.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens