Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 25 februari 2019

Weekboek burgemeester, 25 februari 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

100 jaar oud

Maandagmiddag was ik op visite bij mevrouw de Jong - van der Schans. Ze is 100 jaar oud geworden. Ter gelegenheid van haar verjaardag mocht ik natuurlijk een gebakje eten op haar kamer in Akkerleven. Als cadeau had ik bloemen en de kopie geboorteakte van 100 jaar geleden meegebracht.


Een gebakje om de 100e verjaardag te vieren.

Extra impuls gebiedsmarketing

Dinsdag vergaderde het college zoals gebruikelijk. Ook kregen we van enkele ondernemers een toelichting op een voorstel om geld ter beschikking te stellen voor de gebiedsmarketing. Er blijkt veel goede energie te zijn bij ondernemers om extra de schouders te zetten onder de marketing van gebied en producten. Het college heeft ook positief besloten op het voorstel.

Coördinator openbare orde en veiligheid vertrekt

‘s Morgens kreeg ik helaas ook de mededeling van mijn coördinator Openbare Orde en Veiligheid dat hij stopt met de werkzaamheden voor Midden-Delfland. Deze mededeling kwam niet geheel onverwacht, immers de week hiervoor was ik al op de hoogte van zijn voornemen. Wij werken zeer nauw en plezierig samen. Ik heb er nog een ultieme poging voor gedaan om hem binnenboord te kunnen houden in een gesprek met de directie. Helaas is dit niet gelukt. Hij heeft zijn eigen keuze gemaakt. Ik zal hem zeer gaan missen, Midden-Delfland zal hem missen. Hans Nossent is zeer deskundig en ervaren, weet bij zaken die onmogelijk lijken out of the box oplossingen te bedenken. Denken in mogelijkheden, nieuwe aanpakken verzinnen en regionaal zeer actief in de wereld van veiligheid. Het zal een hele klus zijn om in de vacature structureel te voorzien. En dat moet ook nog eens serieus snel gebeuren, want er is op veiligheidsgebied veel werk aan de winkel. Dus als er iemand is die met deskundigheid en flexibiliteit graag ook zelf de handen uit de mouwen steekt en leiding kan geven aan ons team veiligheid, dan mag die zich snel melden bij de gemeente.

Chef buurtveiligbus

En o ja, voordat ik het vergeet; je bent ook de “chef” van de buurtveiligbus, die de lezers van mijn weekboek wel kennen. Deze bus zorgt betere zichtbaarheid van wijkagenten in de buurt en zorgt ervoor dat inwoners hun “veiligheidsvraagbaak” om de hoek hebben. Dit initiatief is een pilot, maar we gaan er vanwege het succes vanuit dat dit wel eens landelijk navolging kan krijgen. En dat is leuk werken voor een coördinator openbare orde en veiligheid, in onze groene gemeente, in het hart van de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag.

Vergaderen in Den Haag

Woensdag op pad naar Den Haag voor een vergadering van het georganiseerd overleg van de Veiligheidsregio Haaglanden. Dit overleg gaat over allerhande regeling op personeelsvlak bij de veiligheidsregio. Ik zit dit overleg voor namens het bestuur van de VRH. ‘s Middags was ik weer in Den Haag, dit keer voor het DB van de vereniging regio water. Ook natuurlijk een update gekregen van de organisatie van het congres over watertoerisme.


Voorzitten met een hamer...of bijl in dit geval.

Buurtveiligbijeenkomst Den Hoorn

‘s Avonds was ik in de Hoornbloem voor de buurtbijeenkomst Oude Veiling Den Hoorn. Deze bijzonder geslaagde bijeenkomst was georganiseerd na het wijkgesprek dat bij de buurtveiligbus werd gehouden. Er zijn goede afspraken gemaakt met de buurt om de veiligheid te verbeteren. De verlichting wordt hier en daar aangepast. De afdeling openbare werken gaat aan de slag en er zijn afspraken met de buurt gemaakt om een en ander goed te monitoren. Complimenten ook aan de voorbereiding door de buurt zelf. Er was een enquete gehouden die inzicht gaf in enkele veiligheidszaken.

Vergadering met burgemeesters Cittaslow Nederland

Donderdag en vrijdag was ik op pad naar Gulpen-Wittem voor de vergadering van het Cittaslow netwerk Nederland. Elf gemeenten waren bijeen voor de meeting om alle zaken in de onderlinge samenwerking te bespreken. De thema’s, de voorbereiding van de internationale vergadering en andere zaken kwamen aan de orde. Het is leuk om te zien dat er een goede spirit is bij alle gemeenten, ook bij de nieuwe burgemeesters in het netwerk.

Weekend, feest bij de Zonnebloem

Zaterdagmiddag mocht ik aantreden voor een 40-jarig jubileum. In de Dorpshoeve in Schipluiden vierde de afdeling Schipluiden van de Zonnebloem feest. Met enkele toespraken en een diner werd de aftrap gegeven voor de feestelijke avond. Aan mij de taak als burgemeester om ook een woordje te doen. Ook de dorpswethouder voor Schipluiden, Hans Horlings was present. Zondag was het weer lekker weer, dus heb ik een rondje polder gelopen. Zo’n 12 kilometer in de benen, het geeft een goed gevoel.


40-jarig jubileum voor de Zonnebloem Schipluiden.


Een rondje door de polder, altijd mooi en fijn.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens