Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 26 augustus 2019

Weekboek burgemeester, 26 augustus 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Making History

In de vakantietijd is er van alles te doen in de dorpen. Denk aan de dorpsfeesten. Deze week was Schipluiden aan de beurt. Superleuk om weer mee te maken en alle vrijwilligers weer ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet voor Schipluiden. Ik was er vrijdagavond bij, natuurlijk met een kleding aangepast aan het thema Making History. De themafeestavonden maken het Zomerfeest toch echt wel uniek. En het evenement op zich mag eigenlijk ook wel op de lijst van Making History, want als je aan Schipluiden denkt, dan denk je toch vaak al heel snel aan dit 9 daagse festijn. 

Making History

Rondje met de boot

Zondag was ik in Rotterdam met de sloep. Een rondje van Schipluiden naar Rotterdam Entrepothaven en via de Hef, Leuvehaven, Veerhaven richting Maassluis, Monstersche Sluis, Maasland Foppenplas en weer terug naar thuishaven Schipluiden. Erg mooie tocht en lekker uitdobberen op de Foppenplas. Daar recreƫerden rond 16.30 uur nog ruim honderd boten en alle watergenieters. Ook top om te zien hoe het brugwachtersgilde super gastvrij alle schepen door de sluis heen begeleidt. Met hoge temperaturen, hard werken, blije gezichten. ik hoop dat het rondje Maasland de komende jaren ook zal worden gerealiseerd. Dat zou de vaarrecreatie en de economie in ons gebied echt stimuleren. Je ziet wat de Monstersche Sluis in Maassluis voor positief effect heeft.

Rondje varen Monstersche Sluis100 boten op de Foppenplas

Authentiek blijven, voortbouwen op de gebiedsgeschiedenis

Naast het gebruikelijke overleg rondom allerhande veiligheidsissues, afstemming van de Hof van Delfland/Vereniging Regio Water en het nieuwe coalitieprogramma van Zuid-Holland, sprak ik verder deze week met Jeroen Beelen over gebiedsmarketing. Hij gaat een nieuwe stimulans geven aan de gebiedsmarketing van Midden-Delfland. Graag heb ik met hem vanuit mijn optiek als burgemeester ook gedeeld wat voor kansen in Midden-Delfland liggen, ook gezien de afgelopen 15 jaar. Wat werkte niet en wat heeft wel potentie. En dat laatste is er zeker, want als je terugkijkt naar begin 2000 en het verschil in recreatief opzicht dan is er ontzettend veel bijgekomen. En alles in een landschap dat te zoenen is, om het eens zo te zeggen. Als we dit laatste ons realiseren, dat het zo moet blijven dan kunnen we nog meer doen. Maar altijd authentiek blijven, voortbouwen op de gebiedsgeschiedenis en innovatief aanbod realiseren. Ik zag het in de Museumhaven in Rotterdam dit weekend. Zoveel moois te zien en te beleven. Dat kunnen we ook in Midden-Delfland, daar ben ik zeker van.

Historisch plekje

De week begon nog met het bezoek van een 50-jarig bruidspaar in Schipluiden. Op een plekje langs de vaart, bij de Valbrug. Een van de oudste boerderijen van het gebied.

50-jarig bruidspaar

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens