Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 26 november 2018

Weekboek burgemeester, 26 november 2018

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Raadsvergadering in 30 minuten

Na de maandag interne vergaderdag, was het al weer snel dinsdag. De vergaderdag van het college, met ook een bezoek aan een jubilerend echtpaar in Schipluiden. Een 60-jarig bruidspaar, gefeliciteerd. ‘s Avonds vergaderde de gemeenteraad over de agenda. In een snelle tijd waren de punten afgehamerd.

Caloh Wagoh in Den Hoorn

Op het NOS journaal werd al vroeg bericht over een grote landelijke actie tegen OMG Caloh Wagoh. Er was ook door de politie een zoeking gedaan in Den Hoorn. Veel politie ter plaatse, maar er werd niemand aangetroffen. Ik ben benieuwd naar de nadere informatie van justitie. Als justitie aanleiding ziet om vanwege de betrokkenheid van de motorclub op die locatie bestuurlijke maatregelen te treffen, dan zal ik dat meteen doen.

Veiligheidsregio Haaglanden

Op woensdag was ik in Den Haag voor de vergadering van het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio Haaglanden. Die vergadering was ook prima voorbereid in de afgelopen dagen met de staf financiën, dus de stukken kunnen door naar de algemene bestuursvergadering, waar alle burgemeesters uit onze regio aan deelnemen. Zij vergaderen dan over de zaken die onze regionale brandweer betreffen, de alarmcentrale, de rampen en bijvoorbeeld crisisbeheersing

Juf Marijke 40 jaar op school

Aansluitend moest ik vlot weer naar Maasland. Op de basisschool Aloysius was een leerkracht al 40 jaar leerkracht op dezelfde school. Dat was wel een felicitatie waard. Juffrouw Marijke werd door de leerlingen flink in het zonnetje gezet. En door mij met een kort woord, een bloemetje en een klok namens de gemeente.

Vernieuwend werken

Op woensdagmiddag was ik in De Lier voor een mooie bijeenkomst over vernieuwend werken van de politie. Samen met partners organiseerde team Westland/Midden-Delfland een brainstorm over de politie van de toekomst. Hoe willen we er voor zorgen dat we tevredenheid over de politie kunnen vergroten, hoe we de zichtbaarheid kunnen vergroten en al dit soort vragen. Erg inspirerend, ik hoop ook dat ons out-of-the-box idee van onze buurtveiligbus gaat aanslaan. Eigenlijk hoop ik dit niet eens meer, ik weet het al zeker, gehoord de positieve reacties.

Intocht van Sinterklaas in Midden-Delfland

Zaterdag was de intocht van Sinterklaas. In de vroege morgen kwam de Sint met zijn gevolg per boot naar Den Hoorn. Een grote menigte was verzameld bij de Bolle Kickert. Daar mocht ik de Sint welkom heten namens alle kinderen van Den Hoorn. Na een wandeling door de Dijkshoornseweg kwamen we bij de Sint show aan in de Hoornbloem. Rond het middaguur deed de Goedheiligman Schipluiden aan. Ook met de boot natuurlijk, want de ontvangst is bij de Singel. Met een hele massa kinderen wandelden we vervolgens naar het oude gemeentehuis, waar ik de Sint namens de kinderen van Schipluiden mocht toespreken. Eind van de dag ging Sinterklaas naar Maasland, waar hij met de camper aan kwam. Het Sinthuis is dit jaar niet meer open, zo dacht de Sint en had voor de pieten een eigen slaapgelegenheid meegebracht. Met elkaar hebben we nog leuke liedjes gezongen.


De intocht van Sinterklaas.

Van Den Hoorn naar Den Hoorn en weer terug

Met een volle bus gingen we onder leiding van de Maxima’s op pad naar Texel. Daar ligt het plaatsje Den Hoorn. Het muziekgezelschap de Maxima’s had aldaar een optreden afgesproken. En omdat dit zo leuk is, een optreden sowieso, maar ook de gelijkenis met ons Den Hoorn, had ik ook een plaatsnaambord meegenomen. Van Den Hoorn Midden-Delfland. En ja, daar hebben we echt een superleuk feestje gehad in Theatercafe de Toegift. De burgemeester van het Texelse Den Hoorn was er ook en we hebben een bordenwissel gedaan. Ik heb nu een bord mee naar huis genomen van Den Hoorn, gemeente Texel.


Van Den Hoorn naar Den Hoorn.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens