Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 27 mei 2019

Weekboek burgemeester, 27 mei 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Brandweeroefening in Den Hoorn

Maandagavond was ik in Den Hoorn. Ik was op bezoek bij de blusploeg Den Hoorn voor het bijwonen van een oefening. Ook de buurtveiligbus was ter plaatse. Altijd weer leerzaam voor de ploeg. Je kunt diverse scenario’s beter in een oefening hebben, want ook deze oefensetting was er één met zwaargewonde en dodelijke slachtoffers.


Brandweeroefening in Den Hoorn.

Maaseik België hoort ook bij Nederlandstalig Cittaslow-netwerk

Dinsdag had ik naast de gebruikelijke collegevergadering ook overleg met een van de schepenen van Maaseik in België om één en ander rond Cittaslow te bespreken. Er is een nieuwe burgemeester aangetreden die nog zich moet inwerken en dus heeft de schepen (vergelijkbaar met een Nederlandse wethouder) de honneurs waargenomen. Maaseik is Nederlandstalig, dus onderhouden wij vanuit Nederland de contacten.

Regionale zaken, water en groen

Op woensdag heb ik met de projectleider Hof van Delfland en de directeur van de vereniging Regio Water overleg gevoerd. We zien dat de water- en groenopgaven steeds sterker vervlechten. We zien ook dat intensievere samenwerking veel voordelen biedt. Alles is er natuurlijk op gericht om investeringen in onze regio zo goed mogelijk te doen. Zodat de inwoners echt gaan ervaren dat de leefomgeving er op vooruit gaat.

Huwelijksjubilea

In de middag mocht ik weer een bruidspaar feliciteren dat 50 jaar samen is. Erg gezellig, ook met Gemma erbij, mijn vaste partner bij de bezoeken die we al sinds 2014 doen. Zij schrijft de levensverhalen van de echtparen voor de Schakel.

Verkiezingen Europees Parlement met hogere opkomst

Zoals gebruikelijk doe ik als burgemeester altijd een rondje langs de stembureaus. Dus alle dorpen langs en alle stembureaus bezoeken. Leuk om de bijzonderheden te ervaren. Zelf heb ik mijn stem uitgebracht op het stembureau van Akkerleven Schipluiden. Op vrijdag heb ik de uitslag voor Midden-Delfland vastgesteld. Ik mag er nog niks over zeggen tot zondagavond, als alle landen hun EU-verkiezingen gedaan hebben. De opkomst was ruim 50% en dat percentage lag hoger dan de vorige keer.

 
Europese Verkiezingen 2019. Zelf heb ik gestemd bij Akkerleven.

Avondvierdaagse Schipluiden

Deze week was het avondvierdaagse. Ook heb ik een avondje meegedaan als duwer van één van de 47 rolstoelen. Zo leuk, oude verhalen uit Schipluiden. Meneer Van der Windt had vroeger een aardappelen fouragehandel. Hij was jarig deze dag en bij aankomst bij de finish stonden kinderen en kleinkinderen hem op te wachten. Donderdagavond was de uitreiking van de medailles. Alle kinderen en rolstoelers kregen een medaille uitgereikt. Sommigen deden al voor de vierde keer mee. De twee oudste deelnemers waren 97 jaar, de jongste was 2 jaar.


De avondvierdaagse van dit jaar.

Metropoolregio bijeenkomst

Vrijdag was de vergadering van het bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in Hellevoetsluis. De bijeenkomst was thematisch van aard en ging over samenwerkingsallianties tussen de 23 gemeenten in onze regio. Het blijft belangrijk om gericht te zijn op het behalen van wederzijds voordeel, want dat is toch het geheim van een succesvolle samenwerking.

Wandelingetje naar de havenborrel

Zondagmiddag hebben we een wandeling gemaakt van Maasland naar Schipluiden. Bij de jachthaven Schipluiden was een leuk samenzijn van de ligplaatshouders. Mooi om diverse routes en ervaringen op het water in onze regio uit te wisselen. Vorig jaar heb ik een prachtig routeboek overhandigd gekregen. En alle routes heb ik gevaren. Dit jaar ben ik van plan om richting de Biesbosch te varen. Dus een beetje stabiel zomerweer is welkom.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens