Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 29 april 2019

Weekboek burgemeester, 29 april 2019

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Dinsdag is de politieke dag van de week

Na Pasen is het altijd een korte week. Met de dinsdag, de politieke dag van de week als begin. Na een vergadering van het college hadden we ‘s avonds ook de raadsvergadering. Iedereen kan overigens de raadsvergadering ook volgen via de website. Ik groet altijd aan het begin van de vergadering de kijkers, dus als u kijkt via deze link, dan hebben we binnenkort contact.

Belangstelling voor de buurtveiligbus

In de middag kwam er nog een delegatie van drie gemeenten uit de Rijnmondregio op bezoek om de buurtveiligbus te bekijken. De bus wordt met goede regelmaat ingezet. Deze week ook in Delft, vanwege een schietpartij aldaar. Zo’n laagdrempelige voorziening als deze bus voegt echt iets toe aan de veiligheid in de buurten. Dat horen we van inwoners en daar werken we voor.


De Buurtveiligbus in Delft.

100 jaar en nog steeds op de fiets

Donderdagmiddag bracht ik een bezoek aan een 100-jarige dame in Maasland. Na de overhandiging van de bloemen en de geboorteakte uit 1919 zijn we samen een eindje gaan fietsen. Op de duofiets, eigenlijk ook nog eens een statement, dat hoe oud je ook bent, bewegen doet leven!


100 jaar!

Lintjesregen, acht onderscheidingen in de Orde van Oranje Nassau

Op vrijdag was er een achttal inwoners met een smoes richting het gemeentehuis van Schipluiden gedirigeerd. Voor de lintjesregen. Voor zeven inwoners had de koning ingestemd met de voordracht tot benoeming als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor één inwoner leidde de voordracht tot een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het was een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal, met uiteraard veel bloemen en gelukwensen. Na de groepsfoto op de trap kon iedereen weer zijns weegs gaan en genieten van het feest dat een onderscheiding met zich meebrengt.


Groepsfoto op de trap.

Zelf had ik met mijn vader nog weer een bezoek aan het ziekenhuis voor bespreking van resultaten van onderzoek. Helaas waren de resultaten niet meer hoopgevend. De dag schakelt in het leven zo van positief naar negatief en weer door. Dus ‘s avonds paraat voor de optocht van de kinderen tijdens de Oranjeoptocht in Maasland. Leuk, met de harmonie in de huifkar en de versierde fietsen en lopertjes erachteraan.

Koningsdag 2019

Op Koningsdag 2019 stonden we al vroeg buiten voor de aubade. Om 09.00 uur in Maasland. Na het ontbijt en de gebruikelijke Hollandse liederen richting de kinderactiveiten. Daarna door naar de Singelhof voor een bezoek aan de senioren. Vervolgens naar Schipluiden voor de aubade aldaar. Ook de taarten jureren, een bakkie koffie en lekker gebabbeld overal. Toen weer terug naar Maasland voor een flitsbezoek aan Kleinschalig Wonen, de Schilpen en de activiteiten ten behoeve van de sterkste man en vrouw van Maasland. Toen was het tijd voor Den Hoorn en heb ik een rondje gemaakt in de Hoornbloem over de vrijmarkt. Ook leuke foto’s gemaakt met de kinderen. Daarna langs de spelen in Schipuiden en een afsluitend drankje op het Pynasplein in Maasland.


Muziek in de Singelhof.


Wie is de sterkste van Maasland?


Afsluitend drankje op het Pynasplein.

Priesterjubileum

Op zondagmorgen was ik in Schipluiden voor het bijwonen van het 50- en 60-jarig Priesterjubileum van pater Nico en Gabriel Hofstede. In een ruim gevulde kerk werd een feestelijke Eucharistie gevierd. In dankbaarheid voor wat de voorgangers voor de geloofsgemeenschap lokaal en in Brazilië hebben betekend. Zondagavond nogmaals naar Schipluiden, nu dan voor een condoleance in de Dorpskerk.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Openingstijden

Meer contactgegevens