Home > Weekboek burgemeester > Weekboek burgemeester, 3 december 2018

Weekboek burgemeester, 3 december 2018

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Op maandag begin ik altijd met het schrijven van mijn weekboek en allerhande leeswerk voor de komende week. Deze maandag dus ook. Ook wat repeteerwerk voor muziekuitvoeringen in de maand december. De maandag gaat altijd snel voorbij. Deze maandagmiddag liep het programma nog even wat anders door familie omstandigheden. Mijn vader kwakkelt met zijn gezondheid en er was dringend assistentie nodig. Dus een ritje Oosterhout en 's avonds laat weer terug in Midden-Delfland maakte de dag verder zeer compleet.

Collegevergadering en persbijeenkomst

Op dinsdag vergaderde het college van B&W en informeerden we de pers in het gemeentehuis in Schipluiden over de zaken die in de komende raadsvergadering op de agenda staan. Op dinsdag zag ik ook het verslag van ons bezoek aan Den Hoorn in de Texelse krant. Tja, daar werd geschreven dat ik lekker casual gekleed was, maar mijn haar wellicht met een rotje gekamd had. Nou ja, ik had op het strand gelopen en ja het was wat aan de lange kant. Dus deze week ook maar naar mijn kapster geweest. Dus het zit weer okay.

Sinterklaas in de Oude Kerk

Op woensdag was ik ‘s middags in de oude kerk. De stichting Promaa organiseerde voor de kinderen van Maasland een mooie sinterklaasmiddag. Ruim 200 kinderen hadden het super naar hun zin in de mooie kerk. Aan mij de taak om nog wat leuke sinterklaasliedjes op de achtergrond te spelen. Maar bij binnenkomst van de Sint mochten toch alle registers open, met de 200 kinderen uit volle borst zingen. Zo gaaf. Aan het begin ook nog wat quotes aan de WOS gegeven, onder andere over de Maxima’s.


Met de pieten in de oude kerk.


Interview met de WOS.

 

Maaslandse inwoner componeert 13 dansen

‘s Avonds was ik in Rotterdam voor de uitvoering door het Metropoolorkest, het muziekspektakel “alsof niemand kijkt”. Dertien dansen gecomponeerd door de Maaslandse inwoner Ron van Leeuwen. Deze werden in Lantaarn Venster uitgevoerd tijdens een gala avond. Ook het nummer Rotterdam (met tekst van Janneke van Leeuwen), dat werd gezongen door Joke Bruys was echt geweldig. Rotterdam is toch wel ook mijn stad hoor. De CD “Alsof Niemand Kijkt” is te koop via bol.com en is een aanrader.


Alsof niemand kijkt.

De buurtveiligbus komt er aan

Donderdagmiddag was er nog wat overleg over de buurtveiligbus die op 14 december gepresenteerd gaat worden. De inrichting is bijna klaar en de buitenkant is ook op een haar na klaar. Nu alles voorbereiden voor de officiële presentatie. Ook is er vast een interview gegeven over het “wat en hoe” van dit initiatief om veiligheid dichtbij de inwoners te brengen. De buurtagenten mogen de multifunctionele bus gebruiken waardoor de politie zichtbaarder wordt in de wijken, bij de winkels en bij de scholen.


De buurtveiligbus is bijna klaar.

Bereikbaarheid van de regio

Op vrijdagmiddag was in de Broodfabriek in Rijswijk een bijeenkomst van de metropoolregio. Het ging over de bereikbaarheid van onze gemeenten in de regio. We moeten als bestuurders van de regio inzien en in actie komen om het dreigende verkeersinfarct maar ook het vastlopen van openbaar vervoer in de regio te keren. Het onderwerp was juist die morgen op het nationaal nieuws. Dus we zullen opnieuw de nodige creativiteit aan de dag moeten leggen.

Meet en greet pop up store

Zaterdag en zondag was ik in de weer in de sintwinkel in Maasland. Dit jaar geen Sinthuis, maar een winkel. Op mijn keybord, heb ik meegeholpen om twee middagen plezier te maken met de honderden kinderen in de meet en greet met de sint pop-up store in de voormalige DA drogisterij naast Albert Heijn. Zo leuk om te doen.

Reageren op deze tekst? Stuur uw e-mail naar burgemeester@middendelfland.nl.

Contact

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Schipluiden

gemeente@middendelfland.nl

(015) 380 41 11 of

Laat ons u bellen!

Whatsapp: 06 82047571

Openingstijden

Meer contactgegevens